FOLLOWERS BLOG BERKURANG ! NAK BUAT MACAM MANA NI ?


Sejak dua hari ini, kita dapati Followers blog kita berkurangan. betul tak ? aku punya followers pun berkurangan buat kali ke berapa entah. Bulan Disember hari tu dah sekali hilang follower, bulan ni dua kali dah. Ada yang mengatakan ia berpunca apa bila google nak buat penyucian. hahaha nak clearkan account-account yang dah tak aktif.

Baca juga : Punca Follower blog Berkurangan secara Mendadak

Jadi aku ada senarikan beberapa kaedah untuk korang buat, seperti yang di syorkan oleh blogger.com sendiri .Blogger.com suruh buat no 3 . tapi aku tambah no 1 dan 2. semoga membantu korang la kan .ingat jangan risau sangat kalau followers hilang.asalkan pembaca blog kita tidak hilang. Followers hanya pada angka, pembaca yang setia membaca blog kita itulah permata yang sukar di cari ganti.

Punca followers hilang
Kaedah-kaedah mengembalikan Followers blog yang hilang tiba-tiba adalah :

1. Muhasabah diri , aku menulis blog ni kerana nak up follower semata atau nak sampaikan ilmu kepada pembaca .

2. Buka blog yang korang pernah follow sebelum ni, recheck takut ada yang kita terunfollow . jadi boleh follow balik.

3. Buat satu entri memaklumkan kepada pembaca blog korang mengenai perkara yang berlaku, minta depa follow balik kalau ada yang ter unfollow.

Mudah sahajakan step-step dia. Sebenarnya ini bukan lah urusan kita para blogger untuk mengetahui secara detail apa yang cuba di buat oleh pak cik google atau pak cik blogger.Kita kena usaha lebih balik la kan lepas ni. Jangan Putus Asa tau !

sekian . :)
Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)