RESEPI NASI LEMAK AYAM PANGGANG ! !


RESEPI I Agak-agak la kan, dah berapa lama aku berhenti tulis pasal resepi ? haa , aku pun tak ingat. rasanya dalam 2 minggu lepas aku ada tulis resepi. kali ini aku nak kongsikan resepi mengenai nasi lemak dan ayam panggang .

NASI LEMAK

apa tu  ? korang pernah pergi restoran ayammas ? pernah makan ayam yang di jual di sana ? haa. itu lah ayam roasted . dia bukan macam ayam goreng biasa. lebih kurang ayam panggang gitu.macam dalam gambar dalam atas ini. nampak sedap kan. Nasi lemak dalam ayam panggang. meleleh ayaq liuq aku. haha

baik cara dia mudah sahaja.

1. korang beli nasi lemak 2 bungkus.
2. beli ayam seekor* jangan potong
3. cuci bersih-bersih ayam tu. kosongkan bahagian dalam dia tu.
4. masukkan nasi lemak dalam bahagian dalam ayam tu.
5. tabur sikit rempah, lada garam dan minyak.
6. panggang ayam tu.
7. sudah siap untuk di makan.

amacam ? senang ? mudah ? haa sudah-sudah, korang boleh try di rumah korang ya. oh yaa. aku kongsikan dengan korang link video untuk resepi ini. (KLIK SINI)  . Link tu ada kaitan dengan citibank tau. 

Resepi Nasi lemak

citibank buat cabaran untuk kita mencabar chef untuk mencuba sesuatu resepi baru. haa sambil2 ambil resepi tu, boleh la kita cabar kehebatan chef hebat-hebat di luar sana. ingat ! jangan lupa tengok video tu. lebih mudah faham dari korang hanya baca step yang aku tulis tu. jangan risau tak makan kuota bnyak sangat sebab link tu bawa ke facebook je .:)

sekian. selamat mencuba !


Jom like Page admin untuk info menarik !

4 comments.. read them below or add one

Etuza Etuza Etuza Etuza December 15, 2015 at 7:36 AM
huuu menawan..rasa nak oder satu lah bro!
Zizie Zack Zizie Zack December 15, 2015 at 10:09 AM
huih... bleh tahan resipinya... ubai buat la...
Nao Mei Nao Mei December 15, 2015 at 4:16 PM
Hahaha...tak boleh jadi...baru plan nak tengok resepi nasik lemak

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)