Malaysia dan Singapura !


Sejarah Malaysia dan Singapura I  Baik , hari ini aku nak cerita pasal sejarah sedikit untuk anak-anak murid cikgu ni. hahaha. saja ja nak ajet2 manja.. weekk. Singapura dan Malaysia, bukan la sebuah nama yang berbeza jauh dari segi budaya mahupun adat .


Kedua-dua buah negara berjiran ini seperti adik beradik . Ada kala bertengkar sesama sendiri dan ada kala berbaik antara satu sama lain. Ini termasuk juga asam garam dalam permainan bola sepak, yang mana pasukan bawah 23 tahun masing-masing bertanding dalam liga  singapura dan juga liga Malaysia.

Ini tak cerita lagi zaman dahulu, sebelum merdeka lagi, bagaimana keadaan dulu yang mana Singapura juga merupakan sebahagian dari Malaysia. Tetapi akhirnya, Singapura di asingkan dari Malaysia untuk matlamat yang lebih baik bagi kedua-dua negara .

Aku nak share dengan korang satu iklan yang di buat oleh doublemint yang bertajuk " Singapore ,lets be friends " . korang boleh tengok di sini. Aku harap lepas ini, permusuhan atas dasar untuk bergaduh dapat di elakkan ya. sebab tak beri manfaat untuk kita.

KLIK SINI. untuk tengok video yang di lakukan. korang boleh tengok bagaimana rakyat kita dan mereka bila bersatu. rugi tak tengok!  ^_^

SEKIAN.

Malaysia dan SIngapura >> KLIK SINI 
Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)