Tutorial : Cara nak Check Virus dekat blog !

14 November 2015


Tutorial I Sejak dua tiga menjak ni kan, bila aku post link entri aku dekat facebook akan keluar tanda soal macam dalam gambar 1 . Entah la sebab apa boleh jadi macam tu, tapi aku tak berapa risau sebab kalau klik link tu, still boleh melwat blog aku . jadi aku pun godek2 la google untuk tengok benda ni. last-last sekali jumpa link untuk check virus dalam blog.

kataubaid

Aku tak sure benda ni effisyen ke tak, sebab baru guna. tapi dalam report yang dia bagi tu, blog aku tk da masalah virus pun. aku assume tak da apa-apa la kan. korang buka blog aku ni macam mana ? ada masalah tak ?

kalau korang nak check Virus dekat blog, korang ikut step mudah ni .

1. korang pergi ke laman web : http://www.urlvoid.com/
2. letak Url korang.
3 . kemudian tekan submit.
4. Korang akan dapat report dia lepas tu.


Senang je, aku harap tutorial : cara nak check Virus dekat blog ni, membantu korang la yer. korang boleh tengok tutorial lain dekat label. klik dekat tutorial. semoga bermanfaat .

sekian


3 ulasan:

  1. haah.. kadang2ada malware yg tah pape tah.. good info.. ^_^

    BalasPadam
  2. Setakat ni alhamdulillah bila PC singgah blog ni tak ada masalah...

    BalasPadam

Kataubaid© .