TRAVEL : KENAPA PILIH MELAWAT INDIA ?

TRAVEL I Memilih destinasi travel yang terbaik adalah merupakan faktor penting untuk memastikan perjalanan kita lebih mudah dan menyenangkan. Kalau kita tanya kepada yang kaki travel, mereka pasti akan ada satu tempat yang mereka nak lawak untuk kali kedua dan seterusnya. tapi mereka juga akan ada tempat yang itulah kali pertama dan terakhir untuk mereka lawati.

5bf0


Aku pernah kongsi kan satu tempat yang menarik yang aku pergi sekali je, lepas tu aku tak mau pi dah. kalau friend dengan aku di fb mesti korang baca status aku dan korang tahu tempat apa yang aku maksudkan. hehe

Baik, kali ini aku nak kongsikan satu tempat yang menarik untuk menjadi destinasi travel kita. Negara yang terkenal dengan Shah rukh khan , iaitu negara INDIA ! Kenapa INDIA yang menjadi pilihan aku ?

Korang boleh tengok gambar tempat yang menarik di India seperti di bawah ini :



lOTUS tEMPLE
lotus Temple

Jama Masjid India
Jama Masjid ,India
Taj Mahal
Taj Mahal
Mungkin sebab aku ni jenis suka travel kat tempat-tempat yang ada sejarah tersendiri .Contoh di India ada Taj Mahal yang menjadi simbul dua insan yang sedang bercinta. Kedua ada Masjid Jama, Masjid terbesar di India 

Apabila kita melihat bangunan-bangunan sejarah, kita akan rasa kagum dengan ciptaan orang dahulu yang mampu mencipta sesuatu walaupun takda alatan canggih dan moden macam zaman kita sekarang ini.Itu yang buat aku suka pi melawat tempat-tempat sejarah . hehe

Kalau korang nak baca maklumat tambahan mengenai tempat menarik di India, Aku syorkan korang rujuk Link ini. Ada gambar dan nama tempat yang korang boleh melawat bila di India. Buat perancangan awal untuk travel dan tahu tempat-tempat menarik yang ada di sana.

Nanti belikan souvenior dekat aku ya ! hehehe

sekian.



Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)