Siapakah Usahawan Yang BERJAYA ?

14 November 2015


Usahawan Berjaya I Pihak Alliance Bank telah membuat satu pertandingan iaitu BizSMART Acedamy . Acedmy ini mengumpul seberapa ramai usahawan-usahwan kecil dan sederhana untuk menimba ilmu dari pemilik syarikat-syarikat besar yang sudah berjaya.

4adf



Seramai 20 peserta telah di pilih oleh mereka, cumanya dalam pertandingan ini hanya 10 pemenang sahaja yang layak memenangi pertandingan ini seterusnya mendapat hadiah . Hadiah yang di janjikan adlaah tunjuk ajar dari sifu-sifu hebat dalam dunia perniagaan.



Antaranya Juri yang terlibat adalah Pemilik Eco World Development Berhad, Tan Sri Liew Kee Sin dan Malik ali daripada BFM88.9. Semoga yang terpilih ini layak dan terus berjaya dalam dunia perniagaan mereka.


9ca2

Nak berbisnes ni bukan mudah, tapi bila dah berjaya pasti jalan seterusnya mudah. itu yang aku nampak la. yang penting kena pandai dan bijak dan kena berani menanggung risiko dalam berbisnes. Kalau tak berani tanggung risiko, jangan harap hasil puluhan ribu-ribu ringgit. hehe

Aku teringin juga nak berbisnes. tapi bukan masa dia lagi koott.. hehehe kena study dulu, ambil pandangan orang lain yang telah berjaya dan pandangan dan nasihat dari yang pernah gagal agar kita tak ulang benda yang sama seperti mereka.

sekian.

1 ulasan:

Kataubaid© .