Lawatan ke Petrosains !


Lawatan Ke Petrosains  I  Beberapa tahun dulu, aku sempat singgah ke Petrosains di KLCC . Pada Mulanya aku ingat tempat ni kecik ja,tak berbaloi nak masuk. hahaha tapi sangkaan aku meleset bila aku sendiri mencuba pengalaman memasuki Petrosains ini. Sebab dia ada banyak section atau bahagian-bahagian dia.



Dalam banyak-banyak bahagian aku suka part dalam alam dinosour tu. hehehe ada telur dan yang pengting ada T-reex wehh ! aku yang time tu tak da la tua sangat tak masuk 20 plus pun lagi rasa teruja gila. ada juga section yang penuh dengan permainan.tetapi permainan ni bukan permainan biasa lebih kepada permainan menguji minda kita.

Semua permainan yang aku cuba boleh di katakan hampir ke semua melibatkan sains. kalau tak jangan di panggila petrosains kan. hehe Cumanya sekarang ni, aku agak terbatas nak ke kuala lumpur untuk singgah ke KLCC lagi. mungkin satu hari nanti aku akan kembali lagi ke sana. Rindu dekat T-rex aku tu. dah beranak pinak ke tak dia tu. hahaha


Kepada ynag berdekatan, Petrosains ada mengadakan Petrosains Illusion Exhibition . Yang pastinya, cuti sekolah kali ini akan lebih terisi untuk anak-anak kita .Korang boleh pergi ke Petrosains untukmengikuti exhibition tu ya ! jangan lupa kirim salam dekat T-rex aku tu. hahaha *tak habis-habis ubai nii.. gigit kaang..

untuk Maklumat lanjut korang boleh KLIK LINK INI.

sekian .


**gambar sumber google.com
Jom like Page admin untuk info menarik !

2 comments.. read them below or add one

PeRdU cINta PeRdU cINta November 10, 2015 at 9:50 AM
Elok juga sempena cuti sekolah ibu bapa bawa anak anak ke sini...timba ilmu baru..
Amir Amir November 12, 2015 at 5:24 AM
sudah bertahun juga tidak melawat petrosains.mesti ada benda baru :)

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)