Kesihatan Kena Jaga !


Tips Jaga Kesihatan #2 I  Hari yang indah bermula dengan bangun pagi yang disertai dengan kesihatan yang baik. Kalau bangun pagi, kita rasa lemah tak bermaya, sendu dan letih akan mengganggu hari kita. Badan kita tidak akan terlepas dari serangan tentera-tentera virus yang ada dalam udara atau di sekeliling kita.



Tentera-tentera ini akan sedaya upaya mencari jalan untuk kita sakit. Setiap level atau pangkat yang ada pada tentera-tentera virus ini akan melaksanakan tugas yang diberikan oleh Jeneral Virus . Selalunya Jeneral virus akan berada di tempat lain, manakala tentera bawahan virus akan bergerak mencari tempat yang baru apabila ia tidak mampu bertahan di medan perang antara virus dengan antibody .

Kekuatan Tentera antibody juga tidak kurang hebatnya, berkeupayaan  menganalisa setiap tindak tanduk pihak musuh dan cepat mencari jalan jika plan pertama dan seterusnya gagal di laksanakan. Perhatikan bila kita tiba-tiba rasa sakit, ada waktu kita perlu segera makan ubat dan ada waktu sakit itu hilang bila masa berlalu.Ketika itu sedarlah yang tentera antibody bergerak pantas membasmi kegiatan musuhnya iaitu tentera virus.
virus

Untuk pasti kita sentiasa sihat, pastikan air dalam badan kita cukup .Jangan Malas minum air ye, ingat tu. lepas tu kenal pasti kelemahan badan kita.contohnya kita tak leh terlalu sejuk atau tak boleh terlalu panas.Maka elakkan dari benda-benda itu. Di harapkan kesihatan kita bertambah baik, terutamanya ketika musim-musim jerebu macam sekarang ni.jangan lupa makan buah-buahan dan jangan lupa bersenam. Buah-buahan untuk memberi nutrient tambahan pada badan dan bersenam pula untuk membuang toxic yang ada dalam badan .

Keep your body healthy ! Sentiasa sihatkan badan . jangan biar diri kita termasuk dalam golongan yang malas nak jaga kesihatan . Nanti sakit , baru padan dengan muka.. Auuchh...sakitnya tu di sini~~ hahaha
JAGA KESIHATAN  akak2 dan abang2 ya !

moga sihat selalu, sekian.
Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

Eintan Nurfuzie Eintan Nurfuzie October 12, 2015 at 1:07 PM
ok bos!

tahniah menang ga mkhai

Cik en kembali.. hihi.. lama x mai sini..
Jemput singgah blog Nurfuzie.com
Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
dan entri ini Happy Monday All Nufuzie Dot Com's Reader

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)