CARA TUKAR DOMAIN BLOGSPOT KE DOT COM !

7 Oktober 2015


Cara tukar blogspot ke dot com I Assalamualaikum, Kali ni aku ceritakan cara tukar domain blogspot ke dot com . Secara mudahnya , aku beli domain dot com dari netkl.net . Harga aku beli Rm 35 setahun(2015)  . Aku amik yang basic pakej sahaja .kalau korang nak tahu macam mana cara nak tukar domain blogspot ke dot com, teruskan membaca . Pertama, korang kena pastikan dengan syarikat mana yang korang nak beli domain tersebut. Aku pilih Netkl sebab ramai yang guna servis mereka dan aku juga sering di beri cadangan untuk menggunakan khidmat mereka kalau aku ingin tukar domain .

Update harga Domain NETKL untuk 2016 : RM 45 .

CARA TUKAR DOMAIN BLOGSPOT KE DOT COM !


Selain itu, Sebab aku mencadangkan netkl adalah atas sebab servisnya mudah dan cepat. aku dah cuba dah. contohnya hari ini domain dot com aku tak boleh pakai, jadinya pagi tadi aku terus hantar ticket a.k.a email dekat netkl.net . tak sampai berapa minit, diorang dah respond. yang paling penting customer servis diorang 24/7 ! itu yang best tu.

ada juga yang risau, " saya tak pandai la cakap inggeris atau tulis inggeris ni. macam mana saya nak bgtau diorang kalau ada masalah domain ? " haaa, jangan risau , aku hantar email guna bahasa melayu jerr. dan diorang pun respond dalam bahasa melayu. memudahkan kedua-dua belah pihak ^_^

Sebarang masalah , korang boleh rujuk direct kepada mereka dan mereka akan selesaikan untuk korang yang menggunakan khidmat mereka . kalau korang dah buat keputusan nak tukar domain ke dot com. peringatan aku, pastikan nama blog jadi ringkas dan mudah orang ingat. nanti mudah pembaca blog korang cari blog korang. betul tak ? setrusnya korang boleh sign up dekat netkl.net dan korang boleh beli domain dot com di sana ^_^

Baca juga : Susahnya pilih nama Blog , Nak buat macam mana ini !

selamat mencuba .


8 ulasan:

  1. Balasan
    1. pembayaran melalui bank in boleh , online pun boleh ^^

      Padam
  2. Nama domain bleh tkr byk kali x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pasti.. kena rujuk net kl. maaf ya ^^

      saya rasa mcm boleh.. hehe

      Padam
  3. Wah tahniah...alhamdulillah..

    BalasPadam
  4. bila la dapat tukar domain ni..uhukkk

    BalasPadam
  5. thniah...nk tukar kpd domain jgk insyaallah

    BalasPadam

Kataubaid© .