Comments

Followers

CARA TUKAR DOMAIN BLOGSPOT KE DOT COM !

Cara tukar blogspot ke dot com I Assalamualaikum, K ali ni aku ceritakan cara tukar domain blogspot ke dot com . Secara mudahnya , aku be...


Cara tukar blogspot ke dot com I Assalamualaikum, Kali ni aku ceritakan cara tukar domain blogspot ke dot com . Secara mudahnya , aku beli domain dot com dari netkl.net . Harga aku beli Rm 35 setahun(2015)  . Aku amik yang basic pakej sahaja .kalau korang nak tahu macam mana cara nak tukar domain blogspot ke dot com, teruskan membaca . Pertama, korang kena pastikan dengan syarikat mana yang korang nak beli domain tersebut. Aku pilih Netkl sebab ramai yang guna servis mereka dan aku juga sering di beri cadangan untuk menggunakan khidmat mereka kalau aku ingin tukar domain .

Update harga Domain NETKL untuk 2016 : RM 45 .

CARA TUKAR DOMAIN BLOGSPOT KE DOT COM !


Selain itu, Sebab aku mencadangkan netkl adalah atas sebab servisnya mudah dan cepat. aku dah cuba dah. contohnya hari ini domain dot com aku tak boleh pakai, jadinya pagi tadi aku terus hantar ticket a.k.a email dekat netkl.net . tak sampai berapa minit, diorang dah respond. yang paling penting customer servis diorang 24/7 ! itu yang best tu.

ada juga yang risau, " saya tak pandai la cakap inggeris atau tulis inggeris ni. macam mana saya nak bgtau diorang kalau ada masalah domain ? " haaa, jangan risau , aku hantar email guna bahasa melayu jerr. dan diorang pun respond dalam bahasa melayu. memudahkan kedua-dua belah pihak ^_^

Sebarang masalah , korang boleh rujuk direct kepada mereka dan mereka akan selesaikan untuk korang yang menggunakan khidmat mereka . kalau korang dah buat keputusan nak tukar domain ke dot com. peringatan aku, pastikan nama blog jadi ringkas dan mudah orang ingat. nanti mudah pembaca blog korang cari blog korang. betul tak ? setrusnya korang boleh sign up dekat netkl.net dan korang boleh beli domain dot com di sana ^_^

Baca juga : Susahnya pilih nama Blog , Nak buat macam mana ini !

selamat mencuba .


COMMENTS

BLOGGER: 8
Loading...
Nama

#ahlanjunior,3,#mesir,6,#travelogkataubaid,46,2017,3,2018,1,8share,4,AF Megastar,3,Affiliate,15,air asia,2,AJL 30,2,ajl 32,1,AME 2016,1,APM,1,APO 2016,2,artis,182,Automotif,21,bajet 2016,2,banjir,2,Bank,13,Ben ashaari,2,Benci,2,bercuti di Australia,2,Berita TErkini,6,Biasiswa,1,Biodata artis,174,biodata ulama,3,BISNES,4,Blog Review,25,Blogger,32,bloglist,2,blogspot,4,Bola Sepak,5,Budak Universiti,3,Bulan Puasa,14,Cara langgan Netflix . Plan Netflix untuk Pelanggan,1,Cara mudah buat magic .,1,Catatan 2017,1,CELCOM,4,cendol terbaikk,1,cerita,6,cerita Hantu,12,cerita seorang pak cik .,1,Changsha,1,China,1,cikgu,2,Cinta,9,cinta teruna kimchi,1,cktaman,1,clever girl,2,cuaca panas,1,cuti sekolah,3,Cuti-cuti,5,CUTI-CUTI 2016,1,Deklarasi Anti Najib,1,DFKL 2016,1,Digi,1,dilwale,1,Dosa vs Pahala,1,drama,165,Drama alif imani,1,drama anak ke 5,1,drama anakku diva,5,drama assalamualaikum cinta,2,Drama Bodyguard,1,DRAMA CIKCINDERELLA ENCIK TENGKU,3,drama cinta 100kg,4,drama cinta 11 syarat,1,drama cinta hati abah,3,drama cinta si wedding planner,4,drama cinta teruna kimchi,3,drama dawai Asmara .,1,Drama Demi Cinta Ain,2,drama dia semanis honey,2,drama duda terlajak laris,3,Drama Imam mudaku romantik,1,drama inikah cinta,3,drama isteri vs tunang,2,drama jasmine,2,drama kak mar,2,drama keluarga pontimau,1,drama ktupat palas mr handsome,1,drama lambaian ramadhan,2,Drama lara terindah,1,drama mak cun 2,2,drama Married tapi benci,3,Drama Melayu,8,drama memori cinta suraya,1,drama menantu ting tong,2,Drama mr boss miss stalker,1,Drama Mr tanda soal,4,drama sayangku kapten mukhriz,1,drama seindah takdir cinta,1,drama sekali aku jatuh cinta,1,drama Sha dan Shah,1,drama Shadan Shah,1,Drama Suami Tanpa Cinta,1,Drama tundukkan Harraz Naufal,3,Drama tundukkan playboy itu,3,Drama uda dan dara,3,ds Anwar Ibrahim . Perdana menteri ke 7 !,1,Ds Najib,1,Duit Online,1,ebook,5,Eksperiment Cinta,1,EPL Standing,1,erma fatimah,1,fafau,1,FAIZ sUBRI,1,Fakta Menarik,4,FAM,3,filem,9,Filem ANgin cinta,1,filem langit cinta,2,fiqh perubatan,1,Fizie Hotfm,2,Follower,1,Food Review,7,Format LAPTOP,1,fyn jamal,1,gadget,22,Gambar,56,gambar-gambar Mesir,3,gegarvaganza,15,Gema Gegar Vaganza,2,gempak superstar,1,Giveaway,11,GOPRO CONTEST !,1,Green Tea,1,Gua Musang,1,Hadiah hari Guru,1,Hadiah Hari Guru 2017,1,Handphone,6,Hantu,11,Harga Minyak,1,Harga Minyak .Minyak Petrol,5,Hari Raya,1,Hari Sukan Negara !,2,Hari Wanita,3,Harimau Malaya,2,Hartanah,2,hati,1,hati yg hilang,1,Heliza,1,Hiburan,2,Highland tower,1,Hipster,1,histat.com,1,Honor 7,1,hotfm,6,hujan ais,1,Imam kena tampar,2,Imam masjid negara,2,INFO,4,Info Semasa,1322,Info terkini,8,Ingat,1,INSIDEN Mina,1,instagram,1,insurans,9,Internet Murah,3,Iri hati,1,Islam,4,Isu semasa,3,Jana wang dari rumah,1,janna nick,2,Jantan,1,JDT,8,Jenis-jenis kawan,2,JEREBU,5,JEREBU di Pulau Pinang,1,Jihyo,1,Jpj,1,Juara Parodi,3,Jumaat Terakhir 1436H,1,Kak Mar,2,Kalender Hijrah 1437H,1,kataubaid,2,kau aku kita,1,kawan,1,kedai makan,3,Kelab blogger Ben Ashaari,3,Kelebihan Netflix,1,keluarga,1,Kemalangan Ngeri,1,Keputusan Af 2015,1,kerja,2,kesihatan,14,KHK,1,kilauan emas otai,1,kisah seorang ustaz,1,KITKAT GREEN TEA,1,Klikjer.com Affiliate,1,Koleksi Doa,3,Komedi,1,koolfm,1,korea,7,Kren Jatuh,1,krisis MB Kedah,3,kucing,5,kwangsoo,1,lagu,3,lagu janam-janam,1,Lagu ost hello mr.perfect,1,Lagu tema/Ost,3,lAPTOP,1,Larangan azan di negeri pulau pinang .,1,Lawan Virus !,1,Lazada,20,lee min hoo,1,lego,1,Lelaki,7,lelaki seksi,1,LEPAK dalam kamus oxford,1,letak jawatan,1,liga super 2016,1,Lirik lagu,22,live streaming,37,Liverpool,1,livestreaming maharajalawak mega 2016,3,liza dan ikhwan hot fm,1,Lyssa faizuren . kelabblogggerbenashaari,1,Lyssasecret.com,1,magic sim,1,maharajalawakmega,4,maharajalawakmega2016,7,Mak Cun,2,Makanan,14,maklumat kerjaya,11,Malaysia,3,Malaysia di serang !,1,Masjidil Haram,1,mat lutfi kawin,1,Mati,1,maxis,2,medic,1,Mencari Sinar Kehidupan..,1,mentor,2,Mentor Milenia,3,Menu Pelik,1,Merdeka,6,MH 370,3,Mialiana.com,2,Microsoft,1,Mira Filzah,1,motivasi,1,Movie,3,MU2015,1,Mufti,1,Murid Sekolah Hilang,1,Musim Durian,1,musnahkan handphone,1,MYCYBERSALE,2,nasihat,1,netkl,2,Newbie,1,Niaga Affiliate,2,nisfu sya'ban !!,1,Nora danish,2,nostalgia,1,Novel cinta,2,nuffnang.com,1,Off autoplay video di facebook .,1,Ogos,1,ola bola,1,ost drama cinta si wedding planner,1,Ost drama tundukkan playboy itu,1,pak cik ahmad,1,Pakatan Harapan,1,Panduan,106,Panduan MUET !,3,Panggilan Hangit,1,Penang,1,Penang Fa,1,Pencetus Ummah,2,penutupan sekolah,1,penyakit sombong,1,Perangai orang kita,2,perempuan,5,Perjanjian Perkongsian Trans Pasifik .,1,pETRONAS,1,petrosains,1,petua kuruskan badan,1,PIALA MALAYSIA 2015,1,Polis Evo,2,politik,1,prayforjakarta,1,PRESIDEN FAM,1,Produk,2,profil kataubaid,1,Pulau Pinang,3,Putrajaya berhantu,1,radio,1,Ramadhan,10,rashid,3,raver dance malaysia,1,Raya Haji,1,Resepi,44,Resepi jimat,2,Resepi Sambal Belacan,1,Review,20,Review : 100 plus Orange,1,Rindu awak 200%,1,Runningman .,12,Saham,1,SALAM AIDILADHA,1,sales,3,sam nak kawin,1,Sambung Belajar,1,samsung .,1,Samsung S6 edge,1,Say No to Valentine day,1,segmen,12,Segway,1,sekolah,1,Sekolah terbakar,1,Senyum,1,sepahtu reunion,1,SHOPPING,6,sinopsis,7,Sinopsis Drama Kak Mar,1,sinopsis filem tulus ikhlas,1,Siti nordiana,1,Software .,1,solat terawih,1,Sperm,1,spiderman kuning,1,stress,1,suami tempat simpan rahsia,1,Suamiku Encik Sotong,1,sukan .,34,SuperSpontan 2016,1,superspontansuperstar,2,SYURGA,1,tahfiz muda,1,Taiwan,1,Takwim Solat,1,tambah follower blog,1,Tarikh Raya Haji 2015,1,Tawaf,1,Tazkirah,167,Teknologi,10,tempat makan,14,tempat menarik untuk bercuti,5,Tersuka tak sengaja,2,Thaisty,1,Tidak,1,tips bercuti,2,tips jaga hati,2,Tips lulus ujian memandu,1,Tips untuk kurangkan berat badan,2,Tips UPSR . tiket percuma Air Asia,1,Tips-tips,230,tips-tips belajar di mesir,4,Tips-tips blogger,40,tips-tips laptop,3,Tips-tips mengatasi masalah jerebu .,1,TPPA,1,Transfer Player 2015,1,Travel,81,TRENDING 2015,1,Tuan Anas Mikael,2,Tutorial,31,TV3,4,up follower,1,UPSR,1,vincci,1,Viral,362,Waktu Solat,5,Wanita,2,whatsapp,2,White Coffee,1,wilayah,1,WWWOW Awards,1,Xpax,1,yanty.my,1,Youtube,1,Zoo negara,1,
ltr
item
Kataubaid©: CARA TUKAR DOMAIN BLOGSPOT KE DOT COM !
CARA TUKAR DOMAIN BLOGSPOT KE DOT COM !
https://4.bp.blogspot.com/--7XzEgRtQyQ/VhURwa9S9cI/AAAAAAAAL80/7J81n-qXANA/s640/nekl.jpg
https://4.bp.blogspot.com/--7XzEgRtQyQ/VhURwa9S9cI/AAAAAAAAL80/7J81n-qXANA/s72-c/nekl.jpg
Kataubaid©
http://www.kataubaid.com/2015/10/cara-tukar-domain-blogspot-ke-dot-com.html
http://www.kataubaid.com/
http://www.kataubaid.com/
http://www.kataubaid.com/2015/10/cara-tukar-domain-blogspot-ke-dot-com.html
true
3382065272023656975
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy