Tuttorial : Cara Nak Ubah dari Mobile view kepada Desktop view untuk Blog !


Hai,

TUTORIAL | Korang selalu buka link blog dengan dekstop atau mobile ?macam mana kita nak tahu, blog yang kita buka itu adalah dalam dekstop mode atau mobile mode.senang sahaja.korang tengok gambar bawah ni, di hujung link ada m=1 .itu tanda dia, blog korang dalam bentuk mobile view atau mobile mode.


macam mana nak hilangkan dia. senang sahaja, korang delete je m=1 tu. kemudian tekan enter.
dia akan keluar dengan link blog baru tanpa m=1. maka dia akan jadi macam gambar bawah ni dalam bentuk dekstop mode atau view. senang tak ?




jadi jangan terkejut bila korang buka blog ,tibatiba ,blog tu nampak simple gila. nak follow tak leh. hanya ada entri dan komen je.kalau jadi macam itu, buat lah seperti yang di ajar itu. hehe
selamat beramal

Blog dalam gambar bawah ni ada lah milik firr Radzi,boleh terjah blog dia ni. ada info menarik tau.  : http://firdausmatradzi.blogspot.my/2015/09/21-coffee-cocoa-taman-cempaka-ipoh.html 


2 comments:

  1. owh macam tu..terima kasih ye..betul kadang PC pening bila singgah cuma ada entry dan komen je..macam mana nak followkan..ni dah tahu mudah la..terima kasih share info..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.