Kalau Tengok Drama Melayu Mesti ...

Hai,

DILEMA DRAMA MELAYU | Aku yakin, setiap dari kita ni mesti tengok Drama Melayu . Syurga Nor , Vanilla Coklat ,Eksperiment Cinta dan banyak lagi drama Melayu yang best dan menarik jalan cerita dia.Aku pun suka tengok drama melayu juga, tapi tak semua la, yang terlebih sweet2 tu aku tak masuk sgt. sbb orang cakap kalau ambil yang manis2 ni nanti kena kencing manis. Jadi lebih baik kita hindarkan.
okay #LAWAKHAMBAR


Satu Masalah aku bila menonton drama-drama melayu ni, aku suka baca jalan cerita dia atau aku keluarkan spekulasi berdasarkan jalan cerita dia.aku kadang2 predict atau jangkakan sesuatu yang akan berlaku next .



contoh : scene excident

pelakon kena langgar .

otak aku ligat berfikir, lepas ni dia, koma atau pengsan kemudian lupa ingatan dan kemudian mati.


last-last benda tu jadi sungguh dalam jalan cerita tu. haha . jadi kadang2 aku malas nak tengok sebab apa ? sebab aku dah tau jalan cerita dia. Tambah2 cerita hantu. orang semua takot2 je tgk cerita hantu, aku siap dapat tunjuk " haa, sat gi hantu tu keluar dkt tepi tu, tak pun dari syiling atau dari sekian2 " dan akhirnya membuatkan orang yang tengok drama atau movie dengan aku mesti bosan. hahaha

Ini lah kisah aku sekarang, mungkin sebab aku banyak tgk cerita melayu atau cerita melayu yang asyik berulang-ulang cerita yang sama ? mohon komen anda ? cewah dah macam wartawan astro awani. hehe

bye !
Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)