PENGALAMAN NAIK EMIRATES AIRLINES !


PENGALAMAN NAIK EMIRATES AIRLINES !  Hai,Kali ni aku nak cerita pengalamam aku naik flight emirates balik Malaysia baru-baru ni. sambila ku up sikit tips-tips tuk korang supaya mudah utk korang travel nanti.Untuk pengetahuan korang setakat ni aku pernah naik 4 airline masa balik mesir dari tahun 1 smpai 3. antaranya adalah :

1. Qatar Airlines
2. Etihad Airlines
3. Emirates Airlines
4. Egypt Air

PENGALAMAN NAIK EMIRATES AIRLINES !

bagi aku antara 4 Airlines ni aku pilih Emirates airlines sebagai Airlines terbaik yang pernah aku naik atas beberapa faktor yg menarik minat aku.kalau aku sembang dgn member-member yang study mesir,  mesti ada yang sokong dan ada yg bantah. itu normal sebab ni pendapat je kan. huhu.

Mula-mula aku masuk ke dalam Flight Emirates ni,memang nampak agak mewah di bahagian Bisnes class berbanding ekonomi class dan aku duduk dekat bahagian economy je. mana mampu weh. haha.  nak balik pun tercungap cari duit. hahaha selain tu, suasana dalam flight pun lebih selesa. walaupun struktur flight tu sama ja dengan flight lain.

tempat transit untuk flight Emirates Airlines sudah pasti di airport dubai. bagi aku mengenai airport dubai adalah airport ni paling lawa! dan besar yang pernah aku masuk. ada gak member aku cakap Abu dhabi airport pun lawa gak. tapi aku tk suka airport tu sebab tengah renovate dan ramai sgt orang. lagi satu PANAS! .

Kalau dari segi kemudahan Airport pula, standard airport besar-airport besar ni, semua lengkap. Surau, tempat makan ,toilet dan tempat berehat semasa transit. airport lain pun ada perkhidmatan tersebut. jangan risau .


PENGALAMAN NAIK EMIRATES AIRLINES !

Harga Ticket :

Sejak,tahun ni, harga ticket emirats tidak berubah, cumanya harga ticket airlines lain yang makin mahal. contoh Qatar . Kalau korang pandai deal, korang boleh dapat hrga murah.tapi yg itu kena pakai agent la, tk leh nak book sendiri. korang akan dpt seat promo. jadi, korang akan dpt ticket murah.

harga ticket Emirates : (Malaysia - Egypt 2 hala dalam RM2ribu lebih )

Cara Beli Tiket Kapal Terbang :

Korang boleh survey Online melalui laman web rasmi Syarikat Airlines yang ada . Aku senaraikan untuk bantu korang seperti di bawah :

1. Etihad
2. Egypt Air
3. Emirates
4. Air Asia

Makanan :

Dalam Flight korang akan di hidangkan dengan 2 kali makan. mengikut waktu perjalanan korang. macam aku suka travel malam. jadinya aku akan dapat dinner dan sarapan pagi esoknya.kalau makanan ni, aku suka yang di serve dalam egypt air. sedap gila weh. haha


PENGALAMAN NAIK EMIRATES AIRLINES !

Ni kapal terbang yang kami naik hari tu.

PENGALAMAN NAIK EMIRATES AIRLINES !
Panas Terik. tu yang muka comel sgt tu/ haha

PENGALAMAN NAIK EMIRATES AIRLINES !
sedih sbb kena selfie.. adoii. tgk aku dpt seat belakang.

PENGALAMAN NAIK EMIRATES AIRLINES !
dgn geng yg balik sekali haritu. hehe
aku rasa itu sahaja aku nak cerita kat korang mengenai PENGALAMAN NAIK EMIRATES AIRLINES !  . sebenarnya post ni aku dah siapkan dah, tpi aku tersilap save. so, aku tulis balik. aku rasa macam pendek sikit dari yang aku tulis mula-mula tu. hehe.

kalau nak tanya apa boleh je komen. nanti aku jawab k. ^_^

sekian.


1 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.