Kesalahan Di Hari Raya !

19 Julai 2015


Assalamualaikum

Salam Raya ke 3 !

dalam kesibukkan beraya ni sempat juga kita menjengah ke media sosial melihat dan scroll di TL gambar2 keluarga masing-masing .
tak terlepas ialah aku, aku pun upload gak :P tk caya gi tgk kat fb(tgk kt belah kanan) ngan twitter(Ubai_93) dan insta (bdakmesir) .

aku rasa dah upload 3 ke 4 gambaq dah sepanjang dua hari raya ni .hehe

aku tgk, dalam kita berhari raya ni, ada jugak yg buat salah.termasuk aku.jadinya aku nak kongsikan sikit,agar kita take note bila kita p ziarah umah org apa yg patut kita buat dan kena tinggaikan .

1.Jaga Solat .

2. Tutup Aurat .

3. Hormat orang Tua,Sayang orang Muda .

4. Jaga Hati Manusia .

5. Banyakkan senyum .

6. Rajin2 gi ziarah umah adik beradik.

7. off handphone .

8. jaga makan .

9.  Jangan Mengumpat !

10. Bagi duit raya banyak sikit,,.. ahahaha 

cukup la sepuluh, teknik dia mecamni , hgpa baca 10 benda tu dan hangpa buat yg berlawanan dgn dia. maka hgpa akan dapat la kesalahan yg kita semua buat di hari raya :)


okay. semoga bermanfaat tuk semua.
nak sarapan sat.. nyum nyum nyum.
sekian . :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .