Apabila Gaji Bangla Lebih Banyak dari Gaji Kita...

27 Julai 2015


Assalamualaikum !
Gempar hari ni di page2 di media sosial tentang satu gambar slip gaji pekerja bangladesh ni.

sapa tak terkejut. aku pelik sebab aku pun terkejut jugak.

cuba tgk betul2 .


bukan jeles la korang ni. aku post sbb nak bgtau 

" kalau kita usaha,kita dapat la balasan yg setimpal dgn kita "

itu yg aku nak cakap,dan rata-rata netizen setuju dgn pendapat aku.

" rakyat asing sibuk bekerja bersungguh-sungguh tapi rakyat sendiri sibuk dok bergaduh pasal slip gaji ni "

hahaha.. tu antra komen yg aku amik.

bukan isu layak atau tk layak sbb dia warga asing tapi sbb dia dah berusaha itu ja.

so, jom usaha dan berjaya !

usaha hidupkan blog agar dpt tuai hasilnya satu hari nanti.

semangat !

p/s : 5 ribu ringgit seorang pekerja asing mampu buat apa eh kalau dok kat msia. patut la bnyak pekerja asing keja kat airport2 yg lain jugak. 

contoh dkt Dubai, aku sampai sana dan bila dkat tmpt pemeriksaan tu aku tgk.. aikk org melayu ke ni ? tpi bila dgar slank dia. baru aku tau.. dia org filipina.. bukan sorang tp hampir semua pekerja kat area tu adalah pekerja asing.. wow !

nak berjaya kena kerja. hahaha

sekian !

1 ulasan:

  1. Betul..bersungguh dan pupuk kesungguhan..in sya Allah boleh..

    BalasPadam

Kataubaid© .