Blogger Vs Student ! [ Part 2 : Azam ]


Assalamualaikum ,

hari ni tiba utk aku update part 2 : Blogger vs Student yang mengkhususkan kepada tajuk Azam

bukan nama kawan korang ke or kamal azam ke ..* ehh.. kalau terbaca tu ce komen :P ..

entri kali ni lebih kepada utk mengatasi masalah Part 1 yg kita dah bincang sebelum ini .

seorang blogger perlu keazaman yg kuat utk mengatasi masalah yg mengganggu tugas mereka sebgai blogger .

tapi atitude cm ni perlu ada setiap insan yg bernama pelajar.

Azam dan usaha perlu selari dalam mencapai kejayaan.

 Bijak Bahagi Masa

kalau ada masalah dlam update entri. peruntukan satu masa dlm seminggu utk update entri sahaja. dan post entri tersebut setiap hari satu entri. jadi korang just peruntukkan satu entri utk satu hari.. dan masa yang di ambil utk update entri lak korang buat time hari ahad.time tu cti kan. tak kacau time study korang.

tapi kalau mampu, boleh je update tiap hari .

Kurangkan

kurangkan aktiviti yg boleh mmbuang masa korang tnpa membantu org lain contoh men game kan. korang just main tuk diri korang ja, tk melibatkan orang lain . kalau korang mnulis entri , korang dpt bantu org lain dalam mmberi inspirasi terhdap pembca blog korang kan.

Sambilan .

Nak tgk sama ada korang kena berblogging ni secara sambilan sahaja atau tak..tgk result korang cm mana. kalau ok, boleh je proceed utk full time blogger .tpi kalau result cm nak tk nak je.. better fikir future korang.

better amik sbgai sambilan.

korang kalau cm tu susah laa nak update entri lepas ni.. boleh je,korang guna kan entri2 lama supaya traffic ke blog korang segar2 belaka ^^

kalau korang tak stuju ngan pendapat aku, boleh komen. hehe.. yg dah berkerja lak cmna korang atasi masalah dalam part 1  ?? jom share !!

sekian.

p/s : jemput like page aku-->>

segmen task : tengah fikir cara nak buat.. hehe

2 ulasan:

  1. betul2..tgok result acaner then baru bole consider yg mna elok untuk diri..huhu

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.