Ice Bucket Challenge !!!

Assalamualaikum !!

Ice Bucket Challenge semakin mendapat tempat dalam dunia sekarang ni .

untuk pengetahuan korang ice bucket challenge ni bertujuan untuk memberi kesedaran kepada masyarakt mengenai penyakit Amyotropic Lateral Sclerosis .

aku pernah baca satu artikel yg mengatakan , bahawa perasaan atau keadaan bila kit di simbah air ice tu sama dengan keadaan yg di alami oleh pesakit-pesait ALS.

seterusnya dia menjadi satu kesedaran kepada kita utk bersyukur dengan nikmat kesihatan dan seterusnya membantu menolong pesakit2 yg berkenaan.

Ice Bucket Challenge mula viral dalam negara kita bila Dato Khairy Jamaluddin yg mulakan challenge ni. hehe

ye la, mana mungkin rakyat msia akan follow kalau takda figure2 besar yg memulakannya dulu.

namun usaha ini perlu di puji dalam memberi kesedaran kepada rakyat msia mengenai penyakit ini.

terbaru ketua menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng juga melakukan aktiviti yg sama di negeri pulau pinang sebagai tanda sokongan kpd pesakit2 ALS ini.

semoga kita semua di beri kekuatan utk terus sihat dlm menjalani kehidupan kita ini ^^


anda mahu mencuba ? sila kan !! hehehe

sekian .



2 ulasan:

  1. artis korea bnyak wat bnda ni..hehe

    BalasPadam
  2. wah,, tukar bckground :) hihi btw nice entry thanks for sharing

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.