Kisah di Samsung Centre,Mansoura,Mesir

Assalamualaikum ,

hari ini masa ku terisi lagi dgn aktiviti yang nak kata faedah, mcam tak.. haha

gi cari kedai nak baiki phone.

jauh juga nak jalan p sana. last2 jumpa gak samsung centre dekat nadi Nil.

masa sampai tu elektrik tak da, dia suh mai balik sejam lepas tu.

macam teragak2 juga laa time tu..esok nak mai balik..cm malas je.

tp di kuatkan keyakinan. msuk balik nak tny kedai tu buka bila.

tup tup tup

elektrik dah ada.

alhamdulillah, tunggu kejap and then hantar phone kat dia.

phone aku ada masalah kat bahagian nak charge dia. so, aku tny la dia berapa harga dia . dia cakap 220 le bersamaan RM 110. TERKEZUT gak tapi aku dah prepared skit la, sbb senior pun ckap dlm seratus ringgit cam tu.

lpas tu aku tny dia sbb camera aku pun cam blurr .. nak tukar dia berapa, bukan tukar camera,tapi just cover cermin yang tutup camera tu. dia cakap dalam 300 LE bersamaan dgn RM150.

tersenyap denm terus aku kata kat dia,tak pa la..charger awwalan " charger dlu la " gitu.. dia pun tersenyum tgk gelagat aku.. hehe

biasa duit time student ni kena jaga2 skit.. tkot terhabis banyak. dan kena tgk keutamaan dia dlu nak salurkan ke mana kan.

stkt ni charger tu yg lebih utama dari camera, camera blurr skit jerr..klau tak leh gak...kita selfie sokmo deh.. hehehe..

lepas tu aku balik la, dia cakap mai esok.. nasib bek bayaq esok..sempt gi cucuk duit sat..

esok nak merantau lgi laa jawabnya..menghabiskan sisa2 puluh2 hari aku di mesir ^^

sekian,

p/s : korang dah join segmen aku ?? sila join : http://kataubaid.blogspot.com/2014/06/segmen-blogwalking-edisi-summer-break.html

3 comments:

  1. Mahalnye! Haha. Kat malaysia takde ah mahal centu. Msia begitu berharga. XD

    ReplyDelete
  2. Pakai henset mahal, harga nak repairnya pun mahal le,, hihi ceq pakai henset murah je,, campak2 pun elok lagi haha

    ReplyDelete

Powered by Blogger.