Blogger Muda


Assalamualaikum !!

yuhuuu.. hari ni happy sgt.. hehe alhamdulillah.

pengharapan kita hnya kepada ALLAH.. ingt tu !!

ok , hari ni aku nk cite mengenai blogger muda . aku muda ke tak ?? haaa , Muda gak laa hehe..

sejak dua menjak nih, time cuti hri tuh.bnyak blog2 baru yg aku dah terjah.. dari blog adik2 di skolah rendah ..hingga laa blogger otai kita..

smua membwa 1001 kisah yg berbeza tetapi matlamat yg sama iaitu ingin menulis di medium2 yg disediakan..tahniah2 buat smua !!

seronok baca tulisan atau entri adik2..sbb kita dpt lihat kematangan dlm penulisan.

sbnrnya bila kita tulis sesuatu yg bukan pada level pemahaman kita ia memberi gambaran yg amat hebat terutama kpad si penulis yg msik muda.

kdng2 aku baca entri dlu bru aku tgk sapa pemilik blog..terkzut aku..hehe..dri pembacaan entri ingt dah kawin..rupanya baru habis UPSR..fuhh..hebat2.. hehe..insyaallah pendedahan awal terhadap dunia luar akan lebih mematangkan kita..

begitu juga blogger2 seangkatan aku yg berumur lbih kurng umur aku.. mind set skrng adalah nak capai apa yg belum capai..org penang ckap " pulun bgi habih smua " .. dalam ghairah mncari harta dunia..harta akhirat jgn lupa..

saidina ali pernah berkata " penulis akan mati , tetapi penulisan akan kekal smpai bila2 "

ayuh pemuda dan pemudi , tinggalkan lah hasil tulisan kita agar dapat memberi manfaat kpd yg lain jika kita sudah tiada nanti.

Yang di hormati abg2 dan kakak2 blogger yg otai nih..huhu.. penulisan yg matang..simple but meaningful *btul tk ubai eja..hehe.. kdng2 mngajar diri ini utk jdi matang sprti korang..thankz yaa..sbb korang..ubai belajar erti tidak putus asa dlm dunia blogger nih.. huhu

apsal cite sedih nih..hahaha.. tk da pun..asalnya nk tulis pasal blogger muda..dah melalut smpi ke tua nih..haha.. tk pela..keep it up..klau tk da yg tuan..mana mungkin ada yg muda..

chaiiyookk !!

sekian, xoxo :P

ubat hati ^^

p/s : lappy aku ni panas betul laaa..tk leh nk sejuk..nk kena letak dlm peti ais kott bru sejukk..huhu

oppss.. hehe

4 ulasan:

  1. blog ubai suda bertukar baju baru la :)

    BalasPadam
  2. betul tu..kdg2 dyh pn tgok jgak blog adk2 ni..gaya penulisan mengalahkan yg dah berkhwin..bgus..juz satu pinta jgn copy and paste je..sebb ni penulisan kita..kita berjaya dgn pnulisan kita lebih bermkna drpda berjya drpd hsil org lain..just pendapat =) dyh pn still bru dlm dnia blog ni..

    BalasPadam
  3. ok la tu.. kena jiwa...
    nice la.. :D

    heheh

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.