Bila dah Marah !!


Assalamualaikum !!

Apa khabar !! hehe *tiap2 entri aku tulis cm nih kan..tk da dialog lain dah keerr ubai oiii !! hahhaaha

Bila dah Marah !!!

ish , ubai tgh marah kerr nih ?? 

tk de laa..tk marah pun..tdi tgk cite " jodoh itu milik kita " ..perhh..makin stress aku tgk bila graph cite dok makin naik.

itu tanda akan bnyak konflik yg akan berlaku..tk best laa cmnihh.. masa awal2 episode kan dah best dah , sweet gitu haha..tp itu lah kehidpan..tk semestinya kita sentiasa happy dlm hidup hati kita akan tenang .btul tak .

Bila dah Marah !!

semua jadi tak kena.

dengki khianat menjelma dlm hati . habis smua kebaikan org kat kita , kita lupa kan..sedehnyaa.. sbb pa kita perlu marah ?? Nabi ajar , klau rasa nak marah , amik wuduk..sejuk sikit hati .. kalau tgh marah tu kita sedang berdiri..maka duduk laah..insyaallah sejuk.

Bila dah Marah !!

syaitan makin kuat ddia serang kita , semua benda kita akan ungkit..smua kebaikan kta kt dia abih kita ungkit..tk mau la cm tuh..yg lepas ,maka lepas laa.. bila marah bnyak , hati tk tenang ..

hasad dengki menghiasi peribadai , hilang kawan2 dan family .

cm na nak kurangkan marah ??

1. ambil wuduk
2. sangka baik .
3.fikir benda jahat yg telah kita buat kat kawan kita itu .
4. bayangkan wajah kita ketika marah !! **hodoh tak ??
comel ke tak ?? :P


5.memaafkan kesilapan org tu..kdng2 perlu masa gak..ikut kita..semakin cpt kita maafkan org, smakin baiklah tindakan kita itu..*mcm hypothesis laakk..hehe.

so, jgn marah2.. senyum selalu..senyum boleh kurangkan marah hehehehe

sekian, xoxo :P

p/s : jemput like page ubai yerr ^^.. komen !! jgn tk komen !! :)

4 comments:

  1. for every minute you are angry..you lose of 60 seconds happiness..;)

    ReplyDelete
  2. kalau cepat marah,t cpt tua..xnakkk !! sbb tu dyh xska mrah tp bla dyh mrh..jgn pnggil dyh..dyh x ska..huhu btw..ALLAH ska kita syg mnyangi sesama insan..^^, so x bole mrh2 la kn?? hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.