Hari Merdeka dan Hari Malaysia !!


Assalamualaikum !!! Merdeka ! Merdeka !! Merdeka !!

huhu..smngat lgi aku niihh..haha.

kkorang tahu tak ?? apa beza tarikh kita sambut merdeka dengan tarikh hari malaysia ??

ohh...dua2 tarikh nie kita cuti !! hahaha..bukan tu sbbnya pun...

sebnrnya hari merdeka tu kan di sambut pada 31 Ogos ..menandakan yg tanah melayu telah merdeka dri penjajah british.

mana kala hari malaysia pula di sambut pada 16 sept kerana menandakan hari pembentukan negara malaysia yg terdiri dari semenanjung msia ,sabah dan sarawak .

haa..skung dah faham kan ..hehe..aku tulis nie pon sbb aku terbuka yahoo semlm n aku tgk ada artikel yg tulis pasal diorng nie p interview rakyat msia n tnya apa beza hari msia dan merdeka..so, ada yg kata dua2 nie benda yg sama laa..

so, skung korng dah tau kan..pandai n bijak2 korng..huhu..t share ngann kwan2 len k..huhu

p/s : korang !!! jemput join segmen Bloglist ubai k !![ KLIK ] just tinggalkan link blog korang jer..senang kan..da lgi syart tp senang2 jeerr..jemput join !! huhu

No comments

Powered by Blogger.