Makan cacing untuk kurus.


Makan cacing untuk kurus. |  Assalamualaikum kawan2.Korang pernah rsa nk kurus tak? Aku pun rasa cm nk kurus..sbb org kta bila kurus..kita nmpk hensem t bnyak org suka huhu..Korng tau tak. Kat oversea sana tuh dah seorng nih dia mkan cacing pita untuk kurus.. Hakikatnya..memang boleh kurus tp side effect dia amat bahaya. Sbbnya bila kita makan ulat tuh..ulat tuh akan sisa2 makanan yg ada dlm bdan kita..sbb tuh laa kita akan nmpk kurus..sbb mknn tuh di mkan balik oleh cacing pita tuh..


Makan cacing untuk kurus.


Makan cacing untuk kurus.


Tp yg BAHAYAnya pula..bila takda sisa di dlm bdan kita..mungkin akn mnybabkan ulat tu mncri organ2 yg ada dlm bdan..dan mungkin akan makan cell dlm bdan kita..
Akibatnyaa.. Kita akan jtuh sakit dan akhirnya boleh mmbwa maut...

So..hti2 la kawan2..kdng2 kita hnya tgk  sebahagian jer kelebihan tp keburukannyaa bnyak teramat..so..nk kurus.sng jerr..amalkan pemakanan sihat dan rajin buat exercise k..
Selamat beramal..huhu..jaga kesih


2 comments:

  1. dah baca ni kat pesbuk semalam tp baru tau cmana cara cacing pita tu boleh menyebabkan maut.. aku dah memang kurus xyah telan2 cacing.. erkk?? haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. dah kurus nk mkn lagi ?? sat gi tinggal tulnng jerr laakk..hehehee

      Delete

Powered by Blogger.