TUTORIAL CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI KOMEN BLOG !



TUTORIAL CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI KOMEN BLOG | Assalamualaikum dan salam 18 ramadhan.hari ni aku nk buat tutorial !! yeeaayyyy.. mesti korang tertanya-tanya kan bila tgk tajuk entri  " Cara nak Hilangkan Word verification " Apa laa word verification  nih ?? bagi yg tak tau , meh aku tunjuk..haaa.. sbenarnya..kadang-kadang kita tak perasan woo. benda alah ni dok muncul masa org nak komen kat entri blog kita..kawan2 blogger aku kata t susah org tak leh nk komen. aku pun rsa cm tu..klau letak benda alah ni leceh sikit..t aku pun malas nk komen..so , kalau korng nk buang benda alah ni..meh sini aku ajaq..hehe

TUTORIAL CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI KOMEN BLOG
ni laa benda alah nii.




TUTORIAL CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI KOMEN BLOG


1. Dashboard > settings > Post & comments
2 . korang cari show word verification
3. ada yes ngan no kan..klik NO..klau nk buang , kalau tk mau buang klik yes.
4. klik save setting kt bahagian atas belah kanan..


kan senang !!! hehe.. boleh laa try yer..thank kayu !! TUTORIAL CARA HILANGKAN WORD VERIFICATION DI KOMEN BLOG

Sekian

p/s : sbnarnya komen2 kawan2 nih sgt membantu tuk kita improve diri kita kan..sma juga dlam urusan kita bekerja ke tak kann...so, sudi2 laa komen kt blog aku k..aku pun nk bljar cm na korng boleh berjaya dlm bdang blogger nih.hehe...follow me , i follow back..hewhewhew..ok laa..nk smbung tidok balik..hahaha..selamat malam * hakikatnya skung 7.52a.m..ngantok nk buat cm na..tata..bye bye !!


1 ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.