RESEPI BORIO STRAWBERRY !


RESEPI BORIO STRAWBERRY I Assalamualaikum.hari ni aku nk tulis benda yg korng tk pernah trfikir yg laki akan tulis benda ni.. ahhaah...pa dia ?? resepi masakan.. huhuu tp bkan la cm  chef2 yg hebat2 tu.. tp ni simple je..aku dpt resepi ni time aku belajaq kt mesir..dri kawan aku..nama dia Nur Iffat Binti Mustafa *slmt berkenalan.. hahaha..tp aku dah adjust dah skit resepi ini ikut selera aku hehe ..*skit ?? bnyak rsnyaa.. hehe

RESEPI BORIO STRAWBERRY

haaa.. ni gmbaq dia.. hehe.. sbnarnya dia tk ceroi cm ni..sbb aku letak dlm peti ais sat ja.. so..kna letak seharian bru makann... huhu


Bahan2 nak buat borio ni simple ja..

1. Biskut borio/oreo or pa2 ja biskut.
2.Susu
3.Cream
4.Gula.
5.buah buahan (pisang &straberry or len2 )

Cara-cara membuat borio Strawberry adalah :

1.ambik sikit biskut borio tu..blend dia dngan susu ngan cream skali.
2.Pecahkan kecik2 biskut borio yg lain dan letak kan dlm bekas makanan.
3. potong strawberry tu kecik2.
4.masuk kan bhan2 yg di blend tu dlm bekas yg letak biskut tdi..
5. then letak strawberry kat atas dia.
6.make sure biskut tu tenggelam laa yer..

* gula tu..ikut suka..klau tk manis tmbah gula jgn tmbah garam laakk..hehehe

then boleh makangg daahhh.. huhu..selamat mencuba..

Itu sahaja, Nasihat dari Iffat, dia suruh simpan dalam peti ais atau peti sejuk selama sehari, kemudian baru makan. kalau tak cukup sehari boleh ke ? aku dah cuba, tapi tak menjadi seperti yang Iffat buat. sebab dia cair lagi. kalau nak perfect macam iffat buat, kena tunggu seharian. baru sedap . :)

Semoga resepi borio strawberry ini berguna untuk anda !

sekian.



5 ulasan:

  1. mcm nak try la. hihihi

    salam kenal..

    BalasPadam
  2. sila2..hehe.. any result bgtau ubai k..hehe..kot2 boleh diedit lgi ker kan.. huhu..slmt berkenalan juga.. (^_^)v

    BalasPadam
  3. adakah ia sejenis ice cream?? hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe. dia bukan ice cream.. tk tau nk explain mcm mana ^^

      Padam

Dikuasakan oleh Blogger.