Berita Terkini : Mesirku Berdarah lagi

27 Julai 2013


Assalamualaikum kawan2.. hari ni ada berita lagi sedih.. Mesir ku berdarah kembali..

pagi tdi waktu mesir.. rakyat mesir di tembak atas alasan menutup jalan raya.. tp sebenrnya mereka ditembak sbb mereka mnyokong presiden mereka yg SAh iaitu Dr.Mursi. Sebaliknya , penyokong pemerintahan smentara yang di tadbir oleh as-sisi yg berkumpul semula di medan tahrir atas pemintaan as-sisi diberi layanan istimewa.

mereka diberi makanan oleh pihak tentera..malah di sana juga terdpt ramai pihak tentera bersama2 mereka. aku melihat ini bukan sebagai menentang Dr. Mursi semata-mata.. mereka menentang islam sebenarnya. Sebab pa aku ckap macm tu..susulan kejatuhan Dr.Mursi tempoh hari. Pemerintahan sementara telah menutup sempadan rafah yg sebelum ini di buka seluas luasnya ktika pemerintahan Dr.Mursi. Selain itu , penangkapan pimpinan ikhwanul muslimin juga menunjukkan bahawa mereka tidak suka kan IM .. kalau niat diorang baik , diorang tk kan tangkap pmimpin2 itu..sbaliknya segera melakukan piliharaya presiden kalau diorng tk puas hati dengn Dr.Mursi

sedih , kecewa dan patah hati..tu je yg aku mampu bgtau kt sini..walaupun aku baru setahun kt mesir..tp mesir dah jdi mcm negara ke-2 aku..entah knpa..bila tny kawan2 yg len pun sama..mungkin sbb ALLAH dah ckap dlm Alquran "masuk lah kamu dalam negeri mesir ,Insyaallah kamu akan aman "

Aku yakin dengan Kata2 ALLAH..insyaallah , mungkin masa kemenangan mutlak tu belum tiba..jom,bnyakkan berdoa kpada keluarga2 kita di sana tk lupa anak2 msia yg masih di sna..menghabiskan baki tahun pengajian..doakan kami smua berjaya dengan cemerlang..Insyaallah..(^_^)v

ok..kat bawah ni da sedutan2 yang aku amik dri sumber2 yg boleh dipercayai k.. klau korang nk tau latest update psal mesir KLIK SINI

korng baca laa pa yg berlaku pada hri ni 27 /7/2013









sorry la kalau tk clear..korang like page yg aku bg tu..insyaallah..lebih mudah dan lebih cepat korng dpt update..

p/s : follow me , i follow back.. hehe.. share kt kwan2 kita yg lain juga k..syukran ..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .