:: J.E.R.E.B.U ::

Assalamualaikum... harap2 korng ceria selalu..

kdng2kan aku terasa juga mcm asyik ckp sorng2 je kt blog ni..korang share la skit pndpt korng kt aku..tk laa aku syok sndri kaan..lgi satu iklan nuffnag ni pun..aku cm dah nk merajuk dgan dia..ntahlaa knapa..mungkin aku salah step kot..klau korng dah pakar..bgtau laa kt aku k..hehe..sbb aku pun msih bljar..n korng pun rjin2 laa nk click iklan kat blog aku nih k..huhu..thankz korng sbb memahami..huhu..

haaa..hari kan aku nk sembang ngan korang psai jerebu laa..kan skung ni musim jerebu.. cm na eh kt tempt korng..pakai mask tak ?? aku sejak cuti niih asyik dok umaah jerr laaa..nk kluaq pun malaih..org penang panggil.. baloq liat.kira level dia lebih tinggi dari malaih sebnaqnya.. hehe..

so, berbalik ngan jerebu tdi..pa pndpt hgpa dgan msyarakt kita ? amik cakna isu tu atau tak ?? bg aku..mungkin certain pihak depa amik cakna..dgan mnganggap ini ujian ALLAH untuk kita..kita hrus beringat sperti mana firman ALLAH dlm Al-Quran mngenai Ad-dukhan kan..

bgi pihak yg len lakk..dah mngambilnya sbgai tmpt mereka melariskan jualan barngan mereka..da yg asyik mngutuk org..aku tk mau sebut mngenai jerebu ni sbb syarikt2 malaysia punya keja..sbb aku tk dpt sumber sahih lgi..klau da info..bg kat aku k..

pa kta kita amik jerebu ni sbgai peringtan ALLAH tuk kita smua..mungkin kita ni jauh dgan ALLAH..sbb tu Allah hntaq jerebu ni supaya kita kembali kpd ALLAH..dlm bnyak2 manusia..mesti ada yg terkesan dgan amaran ALLAH melalui jerebu ni..berapa bnyak org yg dpt ilmu baru iaitu..solat sunnat istisqa tu adalah solat sunnat minta hujan..ALLAH syang kt kita..kita ja asyik cari yg lain dri DIA..kenapa ?? hati kita ni da kosong kaa ??tnylah ia.. pasti ada jwpannya..:)

oklah korng..sma2 kita muhasabah balik diri kita ni k..doakan sesama kita k..jumpa lagi..

Assalamualaikum..


#pray4syria
best tak entry ni ?

No comments

Powered by Blogger.