Taubat Yang Indah..

Assalamualaikum..

alhamdulillah dah smpai ke tanggal 15 Mac..fuh..sat ja kan 2013 ni..tup tup dah msuk bulan 3..Subhanallah, masa smkin cepat berlalu, hrp kita tk alpa da leka dibuai angan2 semata..

hari ni aku just nak share ngan korang , memandangkan aku lama tk buat entri..hehe.. so, hari ni aku nk share psal ilmu yg aku dpt dri khutbah jumaat hari ni.. (^_^)..

alhamdulillah, hari tergerak hati nk p masjid tu..syukur juga dpt focus word2 yg kluar dri mulut khatib tu.*walaupun tk pham smua.. :( .. aku tk tau la tajuk khutbah tu apa..tpi berdasar kan ayat2 yg aku dgaq dia ckap adalah psai taubat..

Para anbiya yakni Para Nabi selalu bertaubat kepada ALLAH..walaupun depa dah di jamin syurga..
Kita tahu bagaiman taubat Nabi Nuh A.S , Nabi Musa A.S  dan Sebagainya..tak lupa juga munajat Nabi Muhammad S.A.W.. shingga bengkak kaki baginda..apa bila di tnya, knapa baginda melakukan bgini..jawab baginda "salahkah kalau aku nk jdi hamba2-Nya yg bersyukur ".. ALLAHX3.. Nabi pun bermunajat kepada ALLAH..mohon ampun pada-Nya..tpi bagaiamana kita ??

Kita bertaubat kepada ALLAH ka ??

selalunya, kita kata " lpas aku kawin baru aku nk taubat " , " lpas ada anak t baru aku nk taubat " , lpas aku dpt ni " bru nk taubat ".. perasankah kita satu perkara.. kita buat ibadat kerana benda , bukn kerana ALLAH..MasyaAllah..renung2kan ya..satu lagi jgn tunda atau postponed taubat kita sebap pa ?? sebab ajal kita tk kenal usia kita muda atau tua..

Bertaubatlah dri skrng..sesungguhnya ALLAH Maha Penerima Taubat..

cukuplah sekadar ni..ingt kalau kita sombong nk bertaubat pada ALLAH, jaga2..mungkin hati2 kita ni sudah keras..sama2 kita jaga iman dan hati kita.. maaf kalau terkasar bahasa ke trguris kata..k.. jumpa lgi..Assalamualaikum..

sekian,

wassalam.

Ubaidullah

Mansourian !! jom pakat p !! daftar cepat !! wake up call !!

No comments

Powered by Blogger.