Tak Perlu Downgrade penyanyi Asal - Netizen

Selepas persembahan Siti Nordiana yang menyanyikan lagu Kisah Hati yang juga merupakan lagu asal kepada penyanyi Datin Alyah. Bonda Hetty secara melawak mengatakan siti nordiana atau Nana menyanyi lebih baik daripada Alyah.


Tak Perlu Downgrade penyanyi Asal - Netizen



Bonda hetty berkata;  

"Menurut Bunda, lebih bagus Nana nyanyi daripada Alyah.

"Lebih baik sikit sahaja, jangan marah ye Tok Ram," usik Hetty.

Namun begitu, komentar berkenaan menerima respon yang kurang baik daripada netizen sehinggakan ada yang mengatakan tidak perlu jatuhkan maruah penyanyi asal dihadapan orang ramai.

Komen tersebut di share di platform Instagram Alyah sendiri yang berbunyi. 

"Tak perlu nak downgrade penyanyi asal sampai macam tu. Agak-agaklah lagi better," tulis seorang pengguna yang status Instagram



Begitu juga satu caption yang dimuat naik di platform X yang berbunyi 

"Tak perlulah sampai cakap lagi better dari penyanyi asal lagu tu. Datin Alyah tu suara dia sedap betul, sebutir-sebutir diction dia. Sometimes kena jaga hati orang juga even aku suka Nana but the best deliver Kisah Hati was Datin Alyah."





Komentar dari datin alyah juga menggambarkan perasaannya apabila di perlakukan seperti itu. Untuk rekod suaminya merupakan ketua Juri Allstar Gegar Vaganza 2023 iaitu Tok Ram.

Apa-apa pun kita harap isu ini selesai kerana ASGV pun dah habis dan melabuhkan tirainya.



Previous Post Next Post