KJ Mahu Jadi Perdana Menteri

KJ Mahu Jadi Perdana Menteri. Semalam, Khairy Jamaluddin yang juga calon barisan nasional di kawasan Sungai Buloh menyuarakan hasrtanya untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia satu hari nanti. Tapi KJ berkata tugasannya perlu menang di sungai buloh terlebih dahulu sebelum menjadi perdana menteri satu hari nanti.


KJ Mahu Jadi Perdana Menteri


KJ Mahu Jadi Perdana Menteri

Khairy berkata; "Kalau orang Sungai Buloh menangkan saya, Sungai Buloh bukan hadnya. Saya bawa orang Sungai Buloh, satu hari nanti, kita pimpin Malaysia... Insya Allah.


"Dengan takdir Allah SWT, dengan sokongan daripada rakan, satu hari nanti, saya mahu memimpin Umno. Satu hari nanti, saya mahu menjadi Perdana Menteri anda untuk membangunkan negara ini, tapi saya mesti menang di sini dulu.


"Tidak pernah saya cakap tuan-tuan. Kalau saya cakap begitu, semua MT (Majlis Kerja Tertinggi Umno) nak 'keratkan' saya, tapi sudah tiba masanya saya menyatakannya," katanya, disambut tepukan dan sorakan daripada penduduk yang hadir.


"Usia saya 46 tahun, boleh tunggu lagi, tapi jangan lama sangatlah. Saya sedia tapi saya kena buktikan di Sungai Buloh ini dulu.


"Kalau orang Sungai Buloh sokong saya, saya boleh maklumkan kepada orang parti, saya datang ke kandang naga dengan majoriti 26,000 dan saya menang kerusi untuk BN.


"Saya mahu memimpin parti dan saya mahu menerajui negara," katanya.

Previous Post Next Post