Busung Katak merupakan sebuah telefilem seram yang dilakonkan oleh Kodi Rasheed, Emma Maembong dan juga Fiza THomas sebagai peneraju utama. Telefilem ini juga akan disiarkan di saluran astro citra pada 15 Oktober ini.


Telefilem Busung Katak


Sinopsis Busung Katak

Cerita ini mengisahkan tentang Kak Wan. Dia menanggung dan menderita disebabkan sihir busung katak yang telah dilakukan seseorang terhadap dirinya. Sihir tersebut telah menyebabkan konflik di antara Kak Wan dan madunya Laila.

Dapatkah Kak wan sembuh dari penyakit buatan orangnya itu?

--
Kak Wan yang hidup bermadu dengan Laila terkena busung katak.  Dia yang mulanya sihat tiba-tiba jatuh sakit dan perutnya mula membesar.

Sihir itu telah menyebabkan konflik Kak Wan dan Laila apabila Kak Wan mengesyaki Laila adalah orang yang menyihirnya. 

Gangguan dan kesakitan yang melampau, fizikal Kak Wan kini mula berubah menjadi seperti seekor katak. 

Info Telefilem busung Katak


Bagi yang berminat, telefilem ini disiarkan buat kali pertama pada hari Sabtu ini bertarikh 15 oktober 2022 pada jam 10 malam. Ia diarahkan oleh Dato Azmeer dan dibintangi pelakon hebat seperti Kodi Rasheed, Emma Maembong, Fiza Thomas, Monrasli Aswad, Nazlinda Yusof

Lama juga tak tengok telefilem seram lakonan emma maembong kan. jadi jangan lepaskan peluang ini untuk menonton penuh cerita ini di saluran astro nanti ya. Selamat menonton.


Previous Post Next Post