Sinopsis Drama I Love You Sayang

Dah kenapa i love you sayang ni? oh rupanya ia merupakan sebuah drama baru yang akan ditayangkan di tv3 tidak lama lagi. Ia drama adaptasi novel bertajuk i love you stupid karya Allahyarhamha Melur Jelita.


Sinopsis Drama I Love You Sayang


Sinopsis Drama I Love You Sayang

Drama ini mengisahkan tentang kehidupan iris yang lain dari yang lain. Kita tahu manusia hidup dalam keadaan penuh dengan kasih sayang. tetapi iris lain. Dia hidup dalam keadaan sunyi dan dia juga tidak mempunyai kekasih hati seperti orang lain.

Korang nak tahu apa yang terjadi kepada iris? sama-sama kita tonton di tv3!

Info Drama

Cerita ini mempunyai 40 episod keseluruhannya dan diarahkan oleh Eyra Rahman. Skripnya pula ditulis oleh siti jasmina ibrahim dan akan ditayangkan di tv3

Watak pelakon dalam cerita i love you sayang ini adalah pelakon dan penyanyi MK K-Clique sebagai Firman Ebrahim, Ezzanie Jasny sebagai Iris Nur Zakaria dan Haidar Hasanudin sebagai Dr Aidan.

Selain itu kita juga ada pelakon lagenda Fauzi Nawawi sebagai Tuan Seri Zakaria, Marisa Yasmin sebagai Puan Seri Sarah, Lisdawati sebagai Hajah Aminah dan Syad Mutalib sebagai Fatimah.

Tambahan lagi, pelakon Luqman Junaidi sebagai Daus, Carolina Binur sebagai Azalea, Hanna Halim sebagai Azalea, Ziha Salleh sebagai Violet, Malia Baby sebagai Lara dan Musyi sebagai Farina.

yang menariknya kita juga ada pelakon seperti Alif Hadi sebagai Izahar, Fauzi Nawawi sebagai Hakimi, Aween Ismail sebagai Hanim, Azlan Komeng sebagai Sarjan Hasan dan yang terakhir pelakon Raff Roslee sebagai Ustaz Zul.

Selamat menonton.

Post a Comment

Previous Post Next Post