Telefilem 6 HARI Lakonan Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani.

TELEFILEM 6 HARI. Bagi peminat yusry KRU dan Lisa Surihani, jangan lupa untuk tonton telefilem pendek '6 Hari' yang di arahkan sendiri oleh Yusry Abdul Halim yaag dihasilkan semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) baru-baru ini. Sebenarnya telefilem ini dah pernah di tayangkan pada 13 jun 2020 tahun lepas. Tapi diulang tayang semula pada 3 Julai 2021 pada hari Sabtu ini. Cuma saluran tayangannya berbeza iaitu di Astro Citra. Berikut merupakan info Telefilem 6 HARI Lakonan Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani. 


Telefilem 6 HARI Lakonan Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani.

Minggu lepa, kita sempat tonton telefilem 44 hari bangkitnya pocong yang dilakonkan Kody Rasheed dan Ellie suriaty. Korang dah tengok ke?


'6 HARI'  KARYA YUSRY KRU KETIKA PKPB

Di bawah ini aku kongsikan info berkaitan waktu siaran dan sinopsis telefilem 6 hari untuk anda baca. Kehebatan Yusry buat drama dengan watak yang terhad memang satu yang mengagumkan.

Telefilem ini pertama kali di tayangkan pada Sabtu, 13 Jun 2020. 9:00 malam dan ditayang buat kali kedua pada 3 Julai jam 9 malam ASTRO CITRA.


SINOPSIS 6 HARI

telefilem ini mengisahkan tentang Suzi (Lisa Surihani) adalah isteri ketiga yang bahagia berkahwin dengan seorang ahli perniagaan yang berjaya, Ismal (Aaron Aziz). Suzi tinggal bersendirian di sebuah banglo, kerana suaminya hanya pulang setiap 6 hari untuk menghabiskan masa dengan isteri-isteri yang lain. Semuanya kelihatan normal sehingga suatu hari bekas teman lelaki Suzi, Faizal (Yusry A. Halim) datang mengetuk pintu.

Kami dah tengok dah cerita ni dan kami boleh katakan yang cerita 6 hari ini memang sangat luar biasa lain dari yang lain. Walaupun di lakonkan dalam keadaan terhad perlakonnya tetapi kualitinya sangat baik. 

Jika anda terlepas untuk menonton, maka jangan lupa tonton!

Senarai Pelakon

Antara pelakon lain yang terlibat adalah Neelofa dan Dato Aaron Aziz. Memang best cerita ni. rugi tau kalau tak tengok. 

Jangan lupa untuk tonton telefilem 6 hari ini di astro citra tau.

Previous Post Next Post