Senarai Pelakon Drama Kebaya Kasut Kanvas (TV3)

Drama menarik ' Kebaya Kasut Kanvas ' akan mula ditayangkan pada 12 Ogos 2020 iaitu setiap rabu dan khamis pada jam 6 petang.  Antara pelakon drama kebaya kasut kanvas adalah  Nabila Razali, Fahrin ahmad dan Rozita Che Wan.

Drama ini juga diulangsiarkan mulai 13 disember 2023 pada setiap hari sabtu dan ahad di saluran TV3 jam 7 malam tau. kalau korang terlepas tu boleh tonton semula yerr..

Senarai Pelakon Drama Kebaya Kasut Kanvas (TV3)Senarai Pelakon Kebaya Kasut Kanvas 


Drama ini mempunyai 10 episod sahaja.
Tarikh Mula Tayangan : 12 Ogos 2020
Waktu Tayangan : Rabu-Khamis, 6:00 petang
Saluran Tayangan : TV3
Senarai Pelakon : Nabila Razali, Fahrin ahmad, Rozita Che Wan, Mona Allen, Zainol Macwilson, Haqiem Rusli, Ismail Izzani, Ikmal Amry, Noniswara, Anas Ridzuan, Zarynn Min, Julia Farhana Marin


Senarai Pelakon Drama Kebaya Kasut Kanvas (TV3)

SINOPSIS 


Suria bekerja di sebuah syarikat fesyen. Dia dikenali dengan cara pemakaian uniknya yang gemar mengenakan baju kebaya dengan kasut kanvas.

Suria tidak pernah mempunyai teman lelaki sejak zaman kolej dan dia seorang yang terlalu sibuk dengan kerjanya sehingga ibunya, Cik Pah mula risau jikalau anak daranya tidak akan kahwin.Tanpa pengetahuan Suria, Cik Pah telah menerima lamaran kahwin bagi pihaknya. Cik Pah juga merahsiakan siapakah bakal suaminya malah Suria disuruh untuk mencari siapakah lelaki tersebut.

Cik Pah hanya memberi satu petunjuk bahawa Suria juga mengenali lelaki itu.

Review Drama Kebaya Kasut Kanvas.Antara drama Melayu terbaik yang pernah ditayangkan setakat ini adalah Kebaya Kasut Kanvas. 

Kebaya Kasut Kanvas mengisahkan tentang perjalanan hidup Suria, seorang gadis yang sibuk dengan kerjayanya dan mengabaikan alam perkahwinan yang sepatutnya dilaluinya. Ibunya pula yang risau terlebih mengenai anak gadisnya ini.

Lakonan Mantap oleh Barisan Pelakon


Ditunjangi oleh barisan pelakon berpengalaman, Kebaya Kasut Kanvas berjaya menyampaikan jalan ceritanya dengan baik. Lakonan Nabila Razali sebagai Suriaa benar-benar sangat memukau dan meyakinkan dari awal hingga akhir.

Begitu juga dengan Fahrin Ahmad yang memegang watak sebagai Rizal. Kekejaman dan kelicikan Rizal berjaya ditonjolkan dengan sangat baik oleh Fahrin. Tambahan pula chemistry antara Nabila Razali dan Fahrin Ahmad sebagai pasangan kekasih benar-benar terserlah dengan indah dalam drama ini.

Selain itu, lakonan mantap turut datang daripada barisan pelakon sampingan seperti Rozita Che Wan, Mona Allen, Zainol Macwilson, Haqiem Rusli, Ismail Izzani dan ramai lagi. Setiap watak yang dilakonkan sangat meyakinkan dan ini menjadikan jalan cerita drama ini bertambah menarik.

Penerbitan Bermutu Tinggi


Selain daripada jalan cerita dan lakonan yang mantap, aspek penerbitan drama Kebaya Kasut Kanvas juga sangat bermutu tinggi. Lokasi penggambaran, pencahayaan, kostum dan solekan sangat sesuai dan membantu mengangkat kualiti keseluruhan drama ini. 

Senarai Pelakon Drama Kebaya Kasut Kanvas (TV3)


Ini menjadikan penonton seolah-olah benar-benar merasai kehidupan dunia lakonan tersebut.


Kesimpulannya, Kebaya Kasut Kanvas merupakan sebuah drama Melayu terbaik yang pernah ditayangkan setakat ini. Jalan cerita, lakonan, dan kualiti penerbitan yang sangat memukau menjadikan drama ini layak dinobatkan sebagai Drama Terbaik 2020. Tidak hairanlah mengapa Kebaya Kasut Kanvas begitu digemari oleh peminat drama Melayu.Jangan lupa untuk saksikan drama komedi ini ya! Silakan Share juga entri ni tau!

Post a Comment

Previous Post Next Post