MAKAN BAHULU LEMBUT - CARA BUAT BAHULU LEMBUT !

CARA BUAT BAHULU LEMBUT !

Korang pernah tak makan bahulu yang lembut ? bukan ke semua bahulu lembut ? tak semua sebenarnya . Ada juga yang terjual di pasaran tetapi keras berbanding bahulu yang sedap dan lembut . Sebab itu cara buat bahulu lembut memainkan peranan yang penting untuk memastikan kualiti bahulu yang di hasilkan adalah yang terbaik. betul tak ?

Aku selalu beli bahulu di sebuah kedai di Kawasan Balik Pulau , Pulau Pinang . bahulu nya sedap dan rangup sehinggakan kalau korang makan memang tak akan cukup dengan sebiji sahaja. Aku cuba banyak kali dah dan terbukti bahulunya rangup dan padu .


Sebab itu, macam aku cakap di awal entri ini tadi mengenai Cara buat bahulu lembut memainkan peranan dalam menarik minat pelanggan anda untuk membeli bahulu yang anda jual . Sebolehnya elakkan dari menjual bahulu yang dah keras dan tidak enak di makan.

Ada yang kata, kalau tak jual bahulu tu maka rugilah kami . Ada dua kemungkinan yang akan di alami oleh peniaga seandainya dia menjual bahulu yang keras. Satu adalah , pelanggannya akan lari atau yang kedua , pelanggan merungut kerana tidak sedap .

Kalau dapat pelanggan yang merungut tidak sedap, ia boleh di ubah lagi untuk keesokkan hari nya. tetapi kalau pelanggan sudah lari dan mencari kedai lain, pasti ! anda sudah kehilangan pelanggan anda dan ia merugikan perniagaan anda .

Terpulang pada anda , anda punya bisnes dan perniagaan  maka anda yang menentukannya . Anda juga yang mengubahnya menjadi lebih baik . Cadangan aku hanya satu belajar buat bahulu lembut dengan betul dan mula memenangi hati peminat dan pelanggan anda.

Dapatkan di sini - PANDUAN BUAT BAHULU 

Jangan merugikan bisnes anda dengan hal yang remeh . Aku kongsikan ini sebabnya ia adalah pengalaman aku sendiri. ada ketika kita beli bahulu tetapi tak mengikut cita rasa kita, pasti kita tak kembali ke kedai tersebut lagi . betul tak ? kalau kita kembali pun,kita cari benda lain bukan bahulu itu lagi.

semoga entri yang berkaitan cara buat bahulu lembut ini  memberi manfaat kepada kita semua .

Sekian .

Previous Post Next Post