Biodata Nadia Brian Pelakon Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri (2021)


Biodata Nadia Brian Pelakon Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri (2021). Siapa tak kenal dengan pelakon Nadia Brian kan. Nadia sudah lama dalam dunia seni tanah air dan kini Nadia kembali dengan sebuah drama aku yang kau gelar isteri. Drama ini akan ditayangkan di tv3. Satu ketika dahulu, lakonan Nadia Brian mendapat pujian dalam drama Akulah Balqis. Pasti karya terbarunya kali ini akan mendapat sambutan dari peminat. Berikut merupakan Biodata Nadia Brian Pelakon Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri (2021) untuk bacaan anda.  

BIODATA NADIA BRIAN

Biodata Nadia Brian Pelakon Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri (2021)

Nama : Nadia Brian
Tarikh lahir : 13 Mei 1991
Umur : 24 tahun 
Drama : Akulah Balqis .

1. Pemilik nama penuh Nadia Najwa binti Mohamed Rashidi.

2. Menggunakan nama komersial, Nadia Brian.

3. Kelahiran Kangar, Perlis pada 30 Mei 1991.

4. Membesar di Kelantan.

5. Kini berusia 28 tahun.

6. Kediamannya terletak di Kuala Lumpur.

7. Berdarah kacukan Malaysia-Australia.

8. Datuknya, Brian Goldring Abdullah merupakan warga Australia.

9. Pemegang Diploma Seni Teater dan Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa daripada Universiti Teknologi MARA (UiTM), Shah Alam.

10. Aktif dalam dunia seni sejak tahun 2013 sebagai pelakon dan model.

11. Namanya melonjak naik selepas menjayakan drama Akulah Balqis dan Sweetie Nanie yang kedua-duanya ditayangkan di saluran TV3.

12. Lain-lain drama dibintanginya seperti Cik Serba Tahu, Mak Cun Musim 3, My Sweet Lavender, Dendam Aurora, Dekatkan Jarak Kita, Aku Cinta Dia dan Lelakimu Yang Dulu.

13. Termasuk telefilem Lamar, Sayang Achu Ketat-Ketat, Super Menantu, Haluan, Cinta Paling Indah dan Benua.Masa mula-mula tengok lakonan dia didalam drama akulah balqis memang nampak kaku kerana dia masih baru dalam lakonannya. namun selepas beberapa kali membintangi drama, Lakonan Nadia brian telah berubah dan menjadi lebih baik. tahniah ! muka nadia brian ini ada iras-iras Fazura . ke aku je yang perasan macam tu ?
Sekian .

Post a Comment

Previous Post Next Post