Lepas Tegur, Nak Buat apa ?


Assalamualaikum ,

untuk entri ni, mungkin aku masih membawa isu Kpop yang melanda adik2 kita yg tersilap langkah .

cumanya kali ni aku nak ajak kita semua berfikir mengenai solusi masalah yang berlaku .

kita dah hina diorang dah, kutuk bagai nak raakk .

sekarang di peringkat kita pulak cuba muhasabah balik 

kita ni macam mana ?

adakah kita bila berada dalam situasi mereka, kita juga hanyut ?

cuba bayangkan nak cakap apa kat adik2 tu kalau kita dapat jumpa diorang ?

aku mungkin kurang faham pasal perempuan, dari segi korang ni obses dgn sesuatu benda . mungkin korang lebih paham kan.

cumanya, kita perlu kongsi kan mcam mana kita atasi masalah terlalu obses dgn sesuatu benda dgn masyarakat .

sebab apa ?

ia tidak lah hanya mengutuk tanpa mengeluarkan solusi .

andai kita tgh ada masalah, orang dok kutuk kita macam2 tanpa henti , tapi tak bantu kita , tak bgtau kita salah apa dan macam mana nak keluar dari masalah ni . agak2 bagaimana keadaan kita time tu .

stress ? rasa nak bunuh diri ? 

cuba letak diri kita .

sama kita cari solusi ya ! t aku post kat page aku untuk mudahkan orang lain tgk dan amik iktibar !

sekian .


Related Posts

There is no other posts in this category.
Previous Post Next Post