Blogger Vs Student ! [ Part 1 : Masalah ]
Assalamualaikum .

hari ini aku nak bincng ngan korang cara nak bahagi masa antara kerjaya anda dengan aktiviti blogger .

dalam situasi aku ni, lebih kepada Student vs Blogger gitu.

Sebelum kita sembang lagi jauh, meh kita bincang apa masalah student yg menjadi blogger time study .1. Masa Ya !! masa, kadang-kadang aku berkira-kira juga sama ada aku perlu tulis entri atau study.ni di peringkt permulaan ja. sbb masa mula-mula menulis dulu amik masa smpai 3 ke 4 jam semata-mata nak fikir idea utk menulis .


tapi sekarang lebih mudah menulis sebab dah tahu dan cara menulis yg betul dan cara mudah nak dapat idea utk menulis entri . aku pernah update pasal ni dalam [ ENTRI INI ]

2. Sibuk


Sibuk dalam konteks kerja-kerja sebagai student. ye la ada yg ber persatuan. ada yg dok umah je keja. ada yg men DOTA n Pes atau FIFA . tapi sebenarnya inilah juga antara faktor yg menyebabkan seorang student tu boleh stop dari jadi blogger .

3. Sambilan .

pada mulanya, aku pun fikir juga, masa study ni, kita perlu menjadikan medan berblogger ni sebagai tugas sambilan sahaja dan lebih fokus kepada study . tapi bila aku mula fikir mengenai traffic dan kepentingannya. aku pun rasa serba salah lak.

dah lah blog aku ni jenis hidup segan mati tak mahu . hahaha

Ini semua just pendapat aku dan masalah yg aku pernah hadapi dulu. korang pulak macam mana ? masalah antara kerjaya dengn aktiviti berblogging nii .. jom share, mesti bermanfaat utk smua !!

sekian. nantikan Part 2 lak ^^

p/s : aku terfikir nak buat satu segmen . tapi nantilah aku bgtau. ada yg nk sponsor tak ? :3 segmen lebih kepada task atau tugasan ^^

Post a Comment

Previous Post Next Post