Wajah Berseri Seorang Syahid

Assalamualaikum kawan2..

 dua hari sudah berlalu sejak serangan tentera2 mesir terhadp rakyat mereka sendiri.. kita masih menantikan tindkan kementrian sama ada membawa pulang shabat2 kita warga msia di sana atau sebaliknya..doakan mereka di sna selmat..


lihat wajah syahidah (perempuan yg syahid ) subhanaallah.. wajahnya tersenyum kerana mereka telah mendapt syurga ALLAH. Ini bukan di syria bukan di burma tp di mesir bumi anbiya.. mereka ditindas oleh kerajaan haram yg merampas hak mereka..ini bukti yg mereka di pihak yg benar..penyokong mursi tdak mnggunakan kekerasan sebaliknya mereka trus bermunajat kpada ALLAH agar pemimpin mereka yg SAH di kembalikan. senjata mereka hnya Al-quran dan doa.Tentera Mesir juga merampas al-quran dri mereka..

Indahnya wajah2 yg syahid ini..jom azam tuk syahid juga..agar kita tergolong dlm golongan para syuhada..aammiinn

""dan jangan sekali-kali Engkau menyangka orang-orang Yang terbunuh (yang gugur Syahid) pada jalan Allah itu mati, (Mereka tidak mati) bahkan mereka adalah hidup (secara istimewa) di sisi Tuhan mereka Dengan mendapat rezeki;

(dan juga) mereka bersukacita Dengan kurniaan Allah (balasan mati Syahid) Yang telah dilimpahkan kepada mereka, dan mereka bergembira Dengan berita baik mengenai (saudara-saudaranya) orang-orang (Islam Yang sedang berjuang), Yang masih tinggal di belakang, Yang belum (mati dan belum) sampai kepada mereka, (Iaitu) Bahawa tidak ada kebimbangan (dari berlakunya kejadian Yang tidak baik) terhadap mereka, dan mereka pula tidak akan berdukacita.

171. mereka bergembira Dengan balasan nikmat dari Allah dan limpah kurniaNya; dan (ingatlah), Bahawa Allah tidak menghilangkan pahala orang-orang Yang beriman". 
AALI IMRAN=169-171
 "
Previous Post Next Post