Recents in Beach

Biodata Elizabeth Tan Pelakon Drama Senafas Rindu

Biodata Elizabeth Tan. Assalamualaikum, wah sekarang ni elizabeth tan dah jadi pelakon lah. Terbaru untuk tahun 2019, dia merupakan pelakon dalam drama senafas rindu dan digandingkan dengan Syafiq Kyle.

Selain dari berlakon, lizzy juga asalnya seorang penyanyi dan memang terkenal sebagai seorang penyanyi. ramai yang cakap suara elizbeth tan ni macam suara Yuna. betul ke ?

Tapi suara lizzy ni memang tak boleh nafi dah, memang sedap. Rakyat Malaysia pun suka. Sebab tu semua lagu dia memang laku keras bila keluar radio kan.

Elizabeth Tan Pakai Tudung kerana drama senafas rindu

Elizabeth Tan masuk Islam ke?  Kenapa pakai tudung? hehe sebenarnya gambar ini diambil ketika dia membawa watak sebagai perempuan muallaf dalam drama senafas rindu. Sebab tu dia pakai tudung tu.

Kalau korang nak tahu secara detail, korang kena tengoklah drama tu.

Biodata Elizabeth Tan


  1. Pemilik nama penuh Elizabeth Tan Su Mei dan lebih dikenali sebagai Elizabeth Tan atau Lizzy.
  2. Dia Dilahirkan pada tarikh 18 November 1993 dan kini berusia 26 tahun.
  3. Lizzy berasal dari Taman Melawati, Kuala Lumpur dan dia berbangsa Cina.
  4. Rupanya dia merupakan adik kepada Andrew Tan yang juga merupakan peserta Malaysian Idol untuk musim pertama.
  5. IG : Instagram Elizabeth Tan


Ramai yang ikut Elizabeth Tan sejak dia mula-mula menyanyi. Bermula dengan lagu knock knock kemudian, Setia dan seterusnya Police Entry dan yang terbaru untuk tahun 2019 lagu Semua Sudah.

Elizabeth Tan biodata penuh
Biodata Elizabeth Tan 


Sebab itu ramai peminat dia kan. dia pun pandai cakap bahasa melayu, jadi satu benda positif untuk dia berinteraksi dengan peminat bangsa melayu kan.

Semoga drama baru lakonan Lizzy ni akan mendapat tempat dalam hati perminat.

Post a Comment

1 Comments