Dapat Email KADS1M Dah Boleh Ambil , Jom Buat Semakan

16 November 2017

Assalamualaikum, alhamdulillah sihat ke korang? mesti sihatkan. hari ni aku buka email, tengok-tengok ada email dari bank rakyat. Dia kata Kad1sm aku yang aku mohon dah siap. punyalah berkurun aku tunggu lepas aku buat permohonan... haha lepas tu aku terus buat semakan KADS1M bank rakyat ni, mana tau scam ke apa kan.

KADS1M adalah Kad Debit Diskaun Siswa Satu Malaysia yang diperkenalkan sebagai ganti kepada baucer buku satu malaysia !!

Cara buat Semakan status KADS1M


Yang pertama adalah korang masuk ke laman web ini - https://bppt.bankrakyat.com.my/semakan/ .
kemudian masukkan number I.C korang.

dan akan keluar sama ada anda layak atau tidak.


semakan KADS1M bank rakyat


kalau layak tu, dia akan suruh ambil kad korang di cawangan bank rakyat yang anda isikan dalam borang online haritu.

Aku tak pasti ini batch ke berapa,
sebabnya aku rasa aku mohon tahun lepas.
atau awal tahun ini.

kira lama juga lah kan nak tunggu.
dulu ada yang suruh call dan email lah bagai kan.

tapi aku pasrah jer.
hahaha

alhamdulillah layak juga.
nanti aku update bila aku dah ambil ya.

Ini maklumat dalam email yang aku dapat .

 KADS1M bank rakyat


apa yang aku boleh keluarkan dari kenyataan di atas adalah yang pertama ambil Kads1m sebelum 30 November 2017. Yang Kedua, waktu operasi bank rakyat dilanjutkan sehigga pukul 6 petang ( isnin hingga jumaat ) . Hari sabtu pula sampai pukul 5 petang.

Untuk negeri Kelantan dan terengganu, boleh ambil hari ahad sehingga Khamis (sampai jam 6 petang). Hari jumaat sampai pukul 5 petang.

kalau korang nak pergi ambil,
bawa ic korang ya. jangan lupa.

.. baiklah, tolong share entri ni untuk kawan-kawan korang yang belum dapat KAD1SM ni ya. mana tau diorang tak perasan yang diorang layak ke. suruh diorang buat semakan kad debit pelajar ni ya.

terima kasih .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .