Cara Bayar Bil Celcom Secara Online

15 November 2017

Assalamualaikum, untuk entri kali ini, aku nak kongsikan mengenai kaedah dan cara untuk bayar Bil Celcom secara online.

susah ke ?

susah kalau kena beratur panjang dekat kauter kan. hahaha

.. sebenarnya aku baru tahu cara ni.
sebelum ni asyik bayar dekat kauter ja.
sebab dah malas, jadi aku cuba cara baru untuk bayar bil celcom ni.

korang ikut jer tau panduan yang aku ajar ni.

Kalau nak ikutkan. memang banyak medium untuk bayar online ni. antaranya melalui Maybank2u,Cimbclicks , JomPay dan lain-lain.

kalau korang ada account celcom. korang log in sahaja di www.celcom.com.my dan klik dekat My Bills dan pilih View & Pay Bills ya.

Yeaahh ! Jom Bayar Bill Celcom !!

hahaha

Maybank2u

kalau guna maybank2u, panjang sikit kaedah dia. hehe korang ikut steps ni ya .

1. Log in Maybank2u

2. dekat bahagian atas tu korang pilih " Account & Banking "

bayar bil celcom pakai Maybank2u


3. Lepas tu tekan " Bil Payment " dekat sidebar kiri korang tu .

4. Pilih Pay One Off payment .

5. Lepas tu pilih Celcom untuk bayar celcom .

6. Masukkan maklumat yang di minta.

Number Akaun .

7. Tekan Next .

8. korang di minta untuk masukkan number phone korang.
masukkan macam biasa. dan enter.

9. selesai.
pastikan pembayaran korang itu tertulis " succesful ". kalau tak , korang tengok balik apa yang tertinggal ya .

.. Itu cara korang nak bayar celcom melalui Maybank2u .

selesai dah.

CIMBCLICKS

sekarang kita nak guna Cimbclicks.com.my pula.

Korang log in cimbclicks korang.
dah?

sekarang pergi dekat bahagian Bills .
dah kan?

cimbclicks bayar celcom


isi maklumat korang macam biasa.

bayar celcom pakai cimbclicks

kemudian kita akan ke JomPay.

macam mana nak masukkan kod jompay ?
haa. ikut gambar ni .

kod jompay celcom

masukkan kod jompay tu dan buat pembayaran.
selesai !

hehehe
itu jer yang korang kena buat. pilihlah method dan cara yang mudah untuk selesaikan bayaran bil ni ya.

haaa !!!
pastikan ada duit lah yer. hahaha
kalau tak memang tak jadilah payment tu.

Ini ada cara lain untuk bayar bil celcom korang,
.. ni untuk online sahaja !


cara bayar celcom online


selesai dah. semoga perkongsian aku ni membantu korang untuk bayar celcom korang. kalau tak tau apa-apa, korang komen dekat bawah ni ya.

Bye !

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kataubaid© .