Siapa Rhys William ni - Mat Salleh cakap Melayu ke ?

20 Oktober 2017

Hai , korang . hari ni aku saja cari dekat google pasal mat salleh yang boleh cakap melayu.
sebenarnya aku nak update entri lama jer, tapi terjumpa dengan satu nama iaitu RHYS William.

terus aku rasa nak buat entri pasal dia. hehehe
siapakah rhys ni?
kenapa dia suka buat review makanan malaysia ?

woot woot woot !
sabar lah.
hehehe

Korang tahu tentang ' Mat Salleh Cari Makan ' ?

Kalau korang tak tahu, benda ni adalah sebuah page facebook yang menceritakan tentang seorang lelaki mat salleh yang mencari kedai makan yang sedap di Malaysia. kiranya macam koleksi tempat makan yang di review oleh si Rhys William ni.

Antara tempat dan menu yang dia dah pi adalah dia review nasi lemak, nasi kerabu , nasi kandar. banyak juga lokasi yang dia dah terjah. ada di Kuala Lumpur, terengganu dan lain-lain .

Rhys William

" mat salleh cakap Melayu makin ramai kan sekarang "

aku pula segan bila kita tak pandai cakap inggeris. hehehe

korang yang nak berkenalan dengan rhys ni, boleh lah tengok page dia mat salleh cari makan ataupun blog dia. aku tinggalkan di bawah ni untuk korang .

Page :https://www.facebook.com/TheRhysW
Blog  : www.matsallehcarimakan.com
Instagram : https://www.instagram.com/si_rhys

RHYS WILLIAM ini mula menjejakkan kaki dia dekat malaysia sejak dari 2013 lagi . tapi tak lama mana pun sebenarnya kan, tapi dia dah pandai berbahasa melayu . rhys yang berasal dari UK di bandar Redhill ini merupakan seorang bisnesman sejak dari lepas kolej lagi .

dia ambil masa 1 tahun untuk fasih berbahasa melayu.
wow ! cepag gilerr .
hehehe

dia jatuh hati dengan malaysia sejak dia bercuti di sini pada tahun 2012.
lepas tu, dia nak cuba duduk dekat sini.
lepas setahun, barulah dia kembali kemalaysia dan tinggal di malaysia sampai sekarang.

hakikatnya dia masih warga UK.

Teruja juga bila orang luar belajar bahasa kita. pada masa yang sama kita kena jadi macam diorang, belajar bahasa diorang juga. baru dua-dua dapat manfaat kan . dah macam delegasi mat dan dah diorang ni kan. hehehe

Tahniah rhys sebab berjaya mendalami bahasa melayu.
terima kasih sebab sudi review makanan orang malaysia ni. hehe
seronok kan dapat kenal dengan dia. nak follow dia, boleh baca di laman sosial rhys ya .

1 ulasan:

  1. Selain suka makan..dia suka buat pickup line..geram je tgk dia makan kn..kita kt msia ni pon xdpt mkn semua yg die makan..

    BalasPadam

Kataubaid© .