6 PERKARA GILA YANG RAKYAT MALAYSIA AKAN BUAT BILA NEGARA TIADA PERATURAN !

NEGARA TIADA PERATURAN, APA YANG KORANG AKAN LAKUKAN ? | Dulu waktu kecil-kecil dulu , zaman sekolah lah ni, aku pernah terfikir satu perkara. apa yang manusia akan buat bila satu negara tiada peraturan untuk dilaksanakan. Apa yang aku nak buat ? Makan segala mak nenek yang boleh di makan ? masuk bank dan ambil duit bertimbun2 ?

6 PERKARA GILA YANG RAKYAT MALAYSIA AKAN BUAT BILA NEGARA TIADA PERATURAN !

tetapi aku terfikir, bukan aku sahaja yang akan buat macam ni. betul tak ? korang pun terfikir benda yang sama kan. tambah-tambah bab ambil duit tu. hahaha 6 perkara gila yang rakyat malaysia buat bila negara tiada peraturan - Read more .


Dalam entri yang aku kongsikan dekat link di atas ni, ada beberapa perkara yang aku sendiri terlintas. contohnya makan ais krim di restoran ais krim yang mewah-mewah. hahaha setakat ice cream padlepop tak yah cite laahh. hehe .Selain tu aku suka no 5 . apa dia ? aku bagi klu sikit dekat gambar bawah ni. hehe nak tau jawapan dia, korang terjah link aku bagi tu ya.

6 PERKARA GILA YANG RAKYAT MALAYSIA AKAN BUAT BILA NEGARA TIADA PERATURAN !

Sebenarnya,Bersyukurlah kerana kita punya agama sebagai panduan kepada kita. walaupun dunia tiada peraturan, kita still akan patuh kepada perintah agama. maka , kita masih akan selamat. di sebabkan ada halal dan haram lah , kita berjaga-jaga dalam melakukan sesuatu. bayangkan kalau tiada halal dan haram, syurga dan neraka. agak-agak manusia takut tak buat salah ? cuba korang fikir-fikirkan.

6 Perkara Gila yang orang Malaysia akan buat bila Tiada peraturan !- BACA DI SINI

sekian. 

Jom like Page admin untuk info menarik !

0 comment... add one now

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)