OH ! Nenek


Kenangan bersama Nenek I Setiap dari kita mesti ada seorang datuk dan nenek. Tapi tak semua dari kita yang mempunyai kenangan dengan datuk dan nenek. Macam aku, aku tak sempat membesar dengan nenek aku, kerana beliau pergi dahulu meninggalkan kami semua time aku kecil lagi. Aku sempat bermain dengan atuk aku ja.

Tapi kenangan melihat mereka itu lah yang menjadi idaman aku. Mungkin tak ada rezeki untuk bersua lama kan. Bila aku baca dalam blog ni, baru aku tau yang banyak kenangan kita dengan nenek kita yang kita tak akan lupa dan ingat.

terjun sungai

Kalau korang baca link blog yang aku bagi dekat atas tu, korang mesti jumpa no 4. Dia kata Moment yang paling best dengan nenek adalah bila kita tanya ,nenek masak apa hari ni ? hehehe . Tak di nafikan nenek memang suka masak untuk cucu-cucu dia. Macam-macam dia masak, sehinggakan ada yang mengatakan, kalau perut kosong. kita pi rumah nenek nanti balik perut tu akan jadi penuh dengan makanan. hehe

Kalau dalam konteks aku lak, aku lebih kepada atuk aku, dia seorang yang hebat dan baik. selalu beli baju baru dekat aku .tapi apa kan daya, masa aku dengan dia juga singkat. masa aku form 1, beliau juga pergi meninggalkan kami semua. time tu aku sedih gila. rasa kehilangan yang amat sangat.

mengaji

Yela, ke hulu kehilir mesti dengan tok aku. Pi Pasar malam , pi kedai semua dengan dia. Insyaallah kenangan aku dengan atuk aku tak akan ku lupa. Jom sedekahkan Al-Fatihah kepada Semua muslimin dan muslimat yang dah meninggal dunia.Al-fatihah .


Aku suka baca point no 7 dalam link blog yang aku bagi tu. hehe nampak bertapa caringnya nenek dengan kita. Apa ? korang tak baca lagi ? ruginyaa.. korang klik sini eh . ingat pesan nenek pada no 7 tu tau. jangan lupa ! ^_^

Sekian.

Jom like Page admin untuk info menarik !

1 comment... add one now

Sue Izza Sue Izza November 26, 2015 at 4:35 PM
rindu nenek kita,kita membesar ngan nenek dr umur 2 tahun huuhuu

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)