Type something and hit enter

author photo
By On


HOT FM I Semalam aku buka page hotfm, aku ternampk satu gambar yang menggamit nostalgia. hehehe, gambar public phone. bila tengok gambar ni terus teringat zaman-zaman sekolah dlu. bukan senang nak seludup bawa handphone p sekolah, last-kast kena rampas. hahaha

Maka, public phone ni la jadi teman untuk telephone mak ayah. hahaha kalau nak save duit tekan # * sekali. hahaha. sapa pernah buat macam ni ? dulu kalau nak call no handphone tak boleh pakai 10 sen, kena 50 sen. entah la sebab apa.

Ada juga yang menipu public phone ni.. tebuk duiy syiling, kemudian ikat dengan tali, lepas tu masukkan dan call. lepas sembang atau gayut, tarik balik duit syiling tu. hehe jimat tapi menipu la. hahaha





Korang pulak, ada kenangan dengan public phone ni ? jom kongsi kan. huhu


Gambar Public phone.

sekian.

Jom komen dibawah

Comments
4 Comments

4 comments

avatar

kenangan telefon ni..heheee

avatar

Zaman sekolah saya dulu pon selalu guna public phone ni. Dompet selalu berat dengan duit syiling. Hihi.

Bila masuk form 4 public phone banyak rosak. Apa kes pun tak tahu la vandalisme sekalian ni.

Zaman handphone pula bermula. Up sikit boleh sms tak cakap² :)

avatar

first time call ckp ng awek guna tel nie..

Click to comment