Kalau Laptop ROSAK , Perkara pertama yang korang kena buat adalah ?


Assalamualaikum,


LAPTOP ROSAK Korang perasan tak, semalam aku tak updat entri langsung ? tak perasan.. sampai hatiii. hahaha. Disebabkan laptop aku tak berfungsi semalam, maka kerja2 aku tergendala sehari. sepatutnya ada entri yang aku nak buat, tapi dah jadi macam tu, tak leh nak buat apa la kan.

Masalah yang berlaku bila screen laptop aku tiba2 jadi gelap bila selesai loading windows. yang keluar hanya cursor ja. aku pun cuak juga la, bukan apa takot kena repair nanti kena bayar mahal lak.. hehe dah la tengah sengket ni. kemudian satu hari juga la aku on/off laptop ni, tapi tkda effect pun.

Tergerak hati nak cuba google masalah laptop aku ni.aku pun try la. alhamdulillah, jumpa juga la beberapa blog yang membantu aku untuk membaiki balik laptop aku ni. aku nak cerita step2 dia pun, aku main follow2 gitu je. nanti aku try la korek balik klau jumpa dan aku share kat sini.


Sebab tu , aku nak bgtau. kalau laptop korang jadi tak betul atau rosak, korang try dulu cari dekat google. sebab kadang2 tu, kita boleh buat sendiri tanpa perlu hanatr ke kedai. jimat duit.. hehehe
kalau tak reti nak buat, hantar je la kedai. tapi aku cadangkan try dulu. alang2 dah rosak, kita bagi rosak terus laptop tu. hahaha

Jadi, Perkara pertama yang korang kena buat jika laptop rosak adalah ? GOOGLE masalah korang tu ! guan keyword biasa pun boleh dapat. insyaallah.

sorry la, entri aku macam keling skit bahasa dia. hehe sehari tak menulis terus blank. jadi Mong ji. Ji hyo.. ehhh.

bye bye !
Jom like Page admin untuk info menarik !

5 comments.. read them below or add one

theyanaonly theyanaonly September 20, 2015 at 9:44 PM
yes itu yang saya alami semalam nasib kawan tolong

theyanaonly
Nadia Johari Nadia Johari September 21, 2015 at 2:56 AM
huh kalau laptop rosak meroyan kejap
misz sheyla misz sheyla September 21, 2015 at 8:22 AM
dulu mase study kalau rosak boleh htr pada member f.o.c..skang ni rosak hntr pade budak it kena caj jugak...tpi xsemahal hntr kedai..kalau google pun kompem blur2
Sue Izza Sue Izza September 21, 2015 at 10:20 AM
biasa kalau laptop rosak,tension n stress then tido dulu,bangun pastu baru cari jalan hahahhaa

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)