Bagaimana nak atasi Manusia SOMBONG !

Assalmualaikum,

Bagaimana Mengatasi Orang Sombong I Setiap orang yang kita jumpa , mesti ada seorang atau dua yang perangai dia nauzubillah jahat. hahaha pengalaman aku, pernah jugak jumpa macam tu, cuma tak la jahat sangat just kuat sombong. tu ja ?? haaa, kalau orang sombong ni tak yah buat kawan pun tk pa. sebab semua benda dia lebih, semua benda dia hebat. kadang-kadang tu kita lak yang Down sebab dia .

Jadinya, aku nak bagi solusi yang aku pernah buat dan akan aku buat bila jumpa dengan orang yang sombong lepas ni.

1. Abaikan orang macam ni.

Selagi aku boleh abaikan , aku akan abaikan . Sebab aku malas nak ganggu emosi dan semangat aku.

2. NYATAKAN kehebatan korang, macam nk balas balik.

Part ni paling best, baru laa nak ada chance untuk RIAK sikit . hahaha aku tak ingat kata-kata siapa " sombong dengan orang yang sombong itu sedekah " . so,tunggu apa lagi. hehe

3. Bagitau dekat dia jangan sombong .

Ini cara yang paling akhir akan aku buat, sepatutnya benda ni paling awal, sebab takut dia merebak lagi teruk,baik kita cegah dari awal lagi. Luahkan atau sampaikan apa yang kita tak puas hati dekat dia. supaya dia tau apa salah dia. lepas tu kalau dia nak berubah, ok lah. kalau tak nak, korang guna la kaedah no satu balik. hehehe


Aku pasti korang ada cara tersendiri untuk tangani masalah orang sombong. yang penting , bila orang cakap kita sombong,kita kena muhasabah diri. jangan melenting tak tentu pasal. nanti orang bosan dengan kita.

moga bermanfaat.

sekian.

Jom like Page admin untuk info menarik !

2 comments.. read them below or add one

anazarin dotcom anazarin dotcom September 27, 2015 at 11:53 AM
Hahahaha..kena try nie kat member2 yang sombong
anazarin dotcom anazarin dotcom September 27, 2015 at 11:53 AM
Hahahaha..kena try nie kat member2 yang sombong

jom komen.. ^_^.. tinggal kan link blog korng juga k..t aku nk jalan2 yaa.. (^_^)