Kaki Viral !


Hai, !

Entri kali ni berkaitan dengan kaki viral !
wahai yg kaki viral tanpa usul periksa ! hti-hati lah korang , jangan mudah percaya dan menyebarkannya. Bahaya !

Syarat - Syarat Untuk viralkan sesusuatu isu :

1. biarkan isu itu berlegar dalam sehari atau dua.
2.tunggu kenyataan rasmi dari pihak tersebut.
3. cari info2 yang mensahihkan benda tu.
4. baru share !

ni  tak, korang skip terus p number 4 tu apa kes.
kesian kat orang yang kena viral tu. kalau betul tk pa, ni kalau tak, dah jadi fitnah satu malaysia lak.

ada kebaikan dan keburukan dalam menviralkan sesuatu iu atau perkara.
1.melariskan sesuatu blog,page dan sebagainya.
2. bantu kawan2 dalam sektor perniagaan dalam melariskan produk mereka.
3.Menjatuhkan image mangsa.
4.Menjatuhkan maruah kita jika tersalah info .

sebelum buat apa2 tabayyun *periksa dulu.

dalam al-quran pun ada sebut.

"jika datang kepada kamu orag yg fasik, maka periksa la dulu "

lebih kurang ayat dia mcam tu.

maka hati-hati,

doa orang yang di zalimi dimakbulkan ALLAh.. huhu

sekian.

3 comments:

  1. Berfikirlah dan pertimbangkan sebelum melakukan sesuatu tindakan itu..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,,,hai2

    saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
    Jemput singgah blog saya
    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    dan ig @nurnasuha96_
    whatsapp : +60196117811

    ReplyDelete

Powered by Blogger.