Bila Raya dah Habis


Assalamualaikum ,

 " wah2, makin bambam hang sekarang ni ?? "

whaatt ??

hahaha, itulah yg akan berlaku bila sebulan kita jaga makan dan minum and tiba-tiba boleh makan dan kita makan tk ingt dunia maka jadilah bambam .

selalunya kalau kita dok umah,kita takkan terasa sgt. tpi bila kita keluar dan jumpa member2 kita, time ni la akan ada makhluk2 yang " ikhlas " puji kita dgn ayat di atas.

apa pun teguran kawan2 dan ahli keluarga kena terima.  mcm mana nak atasi masalah ni ? jaga permakanan, banyakkan bersenam. jangan keje makan ja.

nanti jadi macam ular sawa kekenyangan lak . jangan lupa untuk puasa 6  jugak. hehe
aku pun tk start lagi .

bila dah habis raya, duit kita pun dah habis dah sbb joli sakan time raya atau time shopping raya haritu.muka kembali monyok laa nmpknya. dan tunggu bila gaji nk masuk gitu. hehe/aku cakap ni realitit masyarakat.. walaupun tk semua tapi ada kan yg macam ni.
bambam tak saya ! :P
jimat2 la duit tu ya, aku rasa kita dah boleh apply tips2 yg depa tunjuk kat tv tu.tips berjimat cermat. tk la kempunan di masa hadapan kan.

sebelum pulang, mohon maaf balik dgn ahli keluarga takot2 dalam raya ni pun sempat lagi buat dosa.. hihihi . aku doakan korang semua selamat sampai laa na.

selamat semuanya insyaallah .

No comments

Powered by Blogger.