Oh! Myvi ku

7 Mei 2015


Assalamualaikum ,

sejak dua menjak ni, banyak betul video-video mengenai pengguna Myvi. Ia rentetan dari kisah sepasang suami dan isteri termasuk baby mereka yg kemalangan berpunca dri kereta myvi di lebuhraya DUKE tempoh hari .

kejap tadi, aku tgk video yg memaparkan attiude pemandu myvi dkt page yana shamsudin . aku tk pasti itu vid baru atau lama . tpi buruk jugak la. haha

tapi saaatt !!

aku pun bawak myvi okaayy.. aku tk bawak cam tu pun * buat muka comel . haha

serius, rasa cm nk tukar keta je. ahaha

sebenarnya, bukan salah kereta yang di pandu tapi pada pemandu yang memandu .

bawak la keta besar dabak sekali pun, tpi tkda attiude nak jaga org lain. teruk jugak padahnya nanti .

kalau mati tu,memang ALLAH tetapkan. manusia tk leh nak tuduh dan menyalahkan Allah jika mati sedemikian rupa .yg penting kta mintk nak mati dalam husnulkhatimah (pengakhiran yg baik ).

Mak aku pernah cakap ." orag bawak myvi ni cm gangster ,buat jalan ni cam depa punya "

aku ckp kat mak aku ." anak mak ni bawak myvi gakk " hahaha

mak pesan, bawa keta elok2. setiap kali aku nk keluaq bawa keta. hehe

Ingt satu je, kita nak selamat, make sure kita jugak mampu menyalamatkan org lain .

next month aku balik agak2 ada lagi tak isu ni ? atau tiba-tiba myvi aku berubah jadi evo ke ? hahaha

berangan je keje.

so, pengguna myvi tk yah lah sedih2. biarlah orang nk cakap apa. janji kita ikut peraturan jalan raya yg di tetapkan . betul tak ?

ni geng myvi.. kahkahkah
Oh! Myviku !
aku suka keta kaler ni T.T
okaylah . semoga bermanfaat .

sekian.

3 ulasan:

  1. Sha pon pengguna myvi..tapi tak laa terasa sampai nak tukar keta hehe..yang dah berlaku tu kita buat sebagai pengajaran..jangan sampai orang lain yang jadi mangsa..

    BalasPadam
  2. kesian semua pemilik myvi kat malaysia ni

    BalasPadam
  3. kesian semua pemilik myvi kat malaysia ni

    BalasPadam

Kataubaid© .