Pi Pasar ka Pi Market ?


Assalamualaikum . 

Pasar dan Market adalah perkara yang sama . kerana ia adalah translate kepada perkataan tersebut.

tapi lain pulak untuk orang  utagha / utara . hehe

kami tak cakap kami nak p pasar .

tapi kami cakap kami nak pi Market.

hahaha

kalau org luaq cakap kami nak pi pasar dkt area2 utara ni. tau dah yg dia bukan org situ.. hehe

sebut pasal pasar ,

tadi sempat pi market dkt area mansurah ni . beli ayam sket. dri pemerhatian .

harga ayam meningkat mendadak jugak la kalau nak compare dgn harga tahun lepas.

untuk rubu' atau 1/4 tu hrganya dlu 14 geneh je. skarang dah 19 geneh.

melihat suasana market kat sini tk pernah berubah. seperti biasa . biingit dan bising. hahaha

sekian melapurkan .

rindu lakk.. hehe

1 comment:

Powered by Blogger.